Renault Captur – Dobro odmeren
FOTO: DRIVEIN TEAM

Renault Captur – Dobro odmeren

Model Clio već decenijama predstavlja jednog od lidera u B segmentu, a trenutna popularnost krosovera dovela je do toga da on dobije konkurenta veoma sličnog njemu, koji čak nosi i isti znak. U pitanu je Captur, koji se kupcima nameće atraktivnim stajlingom i robusnom pojavom, kao da poziva na urbanu, ili avanturu u prirodi.

Klasa subkompaktnih krosovera je sve popularnija, a modelom Captur Renault kao da pokušava da konkuriše i B i C automobilskom segmentu

Ova dva modela dele isti platfornu, veliki deo mehaničkih komponenti, ali u Renou su se prilično potrudili i da ih na neki način razdvoje, kako ne bi konkurisali jedan drugom. Šta više, cenom i ponudom prostora Captur pored modela Clio konkuriše i ozbiljnijim vozilima.

renault capture 05

Ono što je najvažnije u ovoj klasi, koja kao da se u poslednje vreme sve više okreće lajf stajl imidžu, ova dva modela su i vizuelno razdvojena, svaki ima sopstveni dizajn. To znači da Captur nije nastao samo pukim povećanjem klirensa modela Clio i ugradnjom off road šminke, već je reč o posebnom modelu koji neguje sopstveni vizueli identitet, iako sa modelom Clio deli veliki broj komponenti. Veće odstojanje od tla je jasno vidljivo, ali i pored toga automobil ne izgleda nezgrapno niti nestabilno.

{SLIDESHOW}

interval=0

directory=test/2016/11/capture/

renault-capture-07.jpg= 

renault-capture-06.jpg= 

renault-capture-08.jpg= 

renault-capture-09.jpg= 

renault-capture-10.jpg= 

{/SLIDESHOW}

Prednje svetlosne grupe su manje nego kod modela Clio, pa hromirani logo proizvođača izgleda kao da je većih dimenzija. Kao je u pitanju krosover model, kod koga je naglašena robustnost, rubovi blatobrana su ojačani plastičnim aplikacijama, dok se u dnu prednjeg i zadnjeg odbojnika nalaze aluminijumska ojačanja. Naravno, svi ovi detalji više predstavljaju šminku nego istinsku zaštitu u terenskim uslovima vožnje, jer ovo je automobil prvenstveno namenjen urbanim uslovima vožnje. Ono što nam se kod testiranog modela posebno dopalo je kako su se ovi crni plastični i detalji boje metala uklopili sa bež bojom karoserije, a svakako najdopadljivije rešenje je krov crne boje. Ukratko, Captur na polju dizajna zaslužuje čistu desetku, a potvrda toga su i česti pogledi prolaznika, čime ne mogu da se pohvale ni višestruko skuplji automobili iste klase.

renault capture 03

I za enterijer bi moglo da se kaže isto, iako u njemu mogu da uživaju samo vozač i putnici. Mnogo toga je preuzeto iz modela Clio. Centralna konzola je organizovana na isti način, sa velikim kolornim monitorom koji ima više namena i potpuno je eliminisao komande muzičkog uređaja, izuzev onih kraj upravljača. Tokom sedmodnevnog testiranja, Renoovim kompaktnim krosoverom smo se zaputili i na putovanje ka jugu Srbije, kada smo imali priliku da testiramo navigacioni uređaj, koji je izuzetno precizan i intuirivan za rukovanje. Testirani model je bio veoma lepo uređen kada je dodatna oprema u pitanju. Na upravljaču se nalazila ukrasna plastika u dezenu površine kompozitnih materijala, dok se oko centralne konzole nalazio rub u crvenoj boji, što ambijent čini razigranijim, a i odlično se uklapa sa sedištima proštepanim crvenim koncem. Što se ergonomije tiče, Captur je veoma sličan modelu Clio.

renault capture 01

Po ulasku u automobil je očigledno da je pozicija sedenja povišena, što može i da prija, ali sedište je podesivo po visini, tako da je veoma udobnu poziciju lako pronaći, a ona se ne razlikuje nimalo od položaja sedenja u klasičnom modelu B segmenta. Zadnja klupa je takođe prilično prostrana, a iza nje se nalazi prtljažnik solidnih dimenzija. U prvi mah može de se čini da je “gepek” prilično plitak, ali samo zbog patenta sa duplim dnom. Kada se dodatna polica izvadi, otvara se prostor za nekoliko velikih torbi ili kofera, jedino što tada pri obaranju zadnje klupe površina nije ravna, ali važno je da svako prostor može da organizuje po sopstvenoj želji.

renault capture 02

Iako model Captur ima pogon samo na prednjim točkovima i nije namenjen za of roud avanture, on vozaču nudi malo više sposobnosti van puteva. Na prvom mestu dodatnu slobodu daje veći klirens, pa postoji manja šansa da se automobil ošteti na neravnom terenu. Iako je u pitanju model sa pogonom na samo jednoj osovini, između prednjih sedišta se nalazi prekidač koji omogućava biranje različitih modova vožnje. U prvi mah smo pomislili da se tu krije neka elektronska kontrola blokade diferencijala za lakše snalaženje na klizavoj podlozi, ali smo se prevarili. U pitanju je sistem koji reguliše rad motora i kočnica kako bi smanjio proklizavanje. Expert mod prepušta vozaču da reguliša delovanje “gasa” i kočnica, dok je Road standardni mod koji radi u svakodnevnim uslovima vožnje i automatski se aktivira kada brzina vozila premaši 40 kilometara na čas. Naša je procena da ovaj sistem ipak de donosi neku konkretnu prednost, te da je snalaženje na klizavoj podlozi slično u svim modovima vožnje. Ipak je ovo prvenstveno gradski automobil, a ne terensko vozilo.
Testirani Captur je pokretao dobro poznati dizel motor. On je uparen sa šestostepenom transmisijom. Zvučna izolacija je korektna, a nešto više buke do kabine dolazi tek pri visokim brzinama. Performanse su odlične, pogotovo ako u obzir uzmemo i to da smo sa ovim automobilom potprošnju lako održavali ispod pet litara dizela u proseku.

Detaljnije informacije o ponudi Renault modela, cenama i opremljenosti, možete pronaći OVDE

Renault Captur

Motor R4 dizel, Zapremina 1.461 ccm, Snaga 81 KW/110 KS pri 4.000 o/min, Obrtni moment 260 Nm pri 1.750 o/min, Transmisija manuelna - pet stepeni, Pogon na prednjim točkovima, Dimenzije (DxŠxV) 4.122x1.778x1.566 mm, Rezervoar 45 l, Prtljažnik 377 l, Maksimalna brzina 175 km/h, Ubrzanje 0-100 Km/h 11 s, Prosečna potrošnja 3,7 l/100 km, Cena od 12.890 evra sa PDV-om

Atraktivan i moderan dizajn, dvobojna karoserija, odlična ergonomija i ponuda prostora u kabini, prostran I fleksibilan prtljažnik, niska potrošnja, performanse

Nešto više tvrde plastike u kabini, zvučna izolacija bi bogla da bude bolja

Modelom Captur Renault je tržištu ponudio kompaktni krosover na platform B segmenta, koji karakteristikama potpuno može da zadovolji potrebe prosečnog kupca modela iz C segmenta. Pritom se misli na prostranost, prtljažnik i cenu. Stajling I mogućnosti personalizacije su samo bonus..

{REVIEW}

label=Ocena

decimal=1

max=5

Dizajn=5

Enterijer=4.0

Pogonr=5

Upravljanje=4

Imidž=4.5

{/REVIEW}

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste