Renault Clio TCe 90 – Maksimum u klasi
FOTO: DRIVEIN TEAM

Renault Clio TCe 90 – Maksimum u klasi

Ne postoji savršen automobil, ali čini se da su u Renou modelom Clio uspeli da kreiraju automobil koji i dizajnerski, ali i po pitanju praktičnosti i udobnosti nudi maksimum

Iako nije najnoviji u ponudiu B segmentu Renault Clio je definitivno jedan od najatraktivnijih modela na našem tržištu.

Zato ovom modelu još jednim testom poklanjamo posebnu pažnju. Takođe, nedelju dana provedenih za upravljačem modela Clio i prevaljenih 800 kilometara smo iskoristili da proverimo kakvu celinu ovaj automobil čini sa novim malim trocilindričnim turbo motorom od 90 konjskih snaga, koji nas je već prijatno iznenadio u Dačiji Sandero.

renault clio 03

" Dinamičnost je osnovna odlika karoserije, sa koje god strane da se ona pogleda. Svakako najočigledniji adut četvrte generacije modela Clio je dizajn. Toga smo bili svesni onog trenutka kada je automobil promovisan, ali višednevni test u Beogradu i okolini je predstaljao poseban podsetnik koliko ovaj automobil privlači pažnju. Na semaforima, tokom vožnje, veliki broj ljudi se za ovim automobilom okreće, a kada god niste za volanom u vožnji, neko priđe da pita za cenu, motor i slično. Jedno od pitanja je bilo vezano i za atraktivnu plavu boju karoserije, koja značajno doprinosi markantnosti ovog automobila, pogotovo u testiranoj GT Line verziji. Dakle, u najkraćem – ko želi da bude primećen, bar do kraja ove godine, za nešto više od deset hiljada evra, neka kupi novi Clio.

renault clio 02

" Centralnom konzolom dominira veliki kolorni monitor oserljiv na dodir koji značajno olakšava korišćenje muzičkog uređaja. Dinamičnost je osnovna odlika karoserije, sa koje god strane da se ona pogleda. Prednji deo krasi veliki logo proizvošača koji dizajnerski sa svetlosnim grupama čini celinu, uz odsustvo klasične gornje maske hladnjaka, što je manje više odlika svakog Klija od prve generacije. Zato se u donjem delu nalazi veliki otvor za dovod vazduha do motora, čija tamna boja dodatno naglašava agresivnost i sportski šarm. Bokovi automobila takođe odišu snagom, što možda najbolje ilustruju fotografije, a naša je ocena da je trik sakrivanja rukohvata zadnjih vrata odlično iskorišćen, za razliku od nekih dizajnerskih rešenja koja su kod pojedinih automobila pomalo isforsirana. Priča o uspešnom dizajnu dobija potpuni smisao kada se dođe do zadnjeg dela, koji je izuzetno atraktivan, sa visoko postavljenim svetlosnim grupama i imitacijom difuzora u donjem delu. Ono što je najvažnije, kod modela Clio se nikada atraktivnost nije nepovoljno odražavala na praktičnost, tako da peta vrata omogućavaju komotan pristup do dubokog prtljažnika solidnih dimenzija.

{SLIDESHOW}

interval=0

directory= test/2016/09/klio/

renault-clio-05.jpg= 

renault-clio-06.jpg= 

renault-clio-07.jpg= 

renault-clio-09.jpg= 

renault-clio-08.jpg= 

renault-clio-04.jpg= 

{/SLIDESHOW}

To važi za enterijer. Kada je četvrta generacija jednog od najpopularnijih modela u B segmentu, može se reći da su dizajneri odlučili da idu u korak sa savremenim trendovima. Centralnom konzolom dominira veliki kolorni monitor oserljiv na dodir koji značajno olakšava korišćenje muzičkog uređaja. Inače sama centralna konzola je, iako prilično jednostavna, originalno stilizovana, a dizajn je takav da izgleda kao da je naknadno postavljena u automobil, a dopada nam se i izbor crnog laka kojim je obložena. Možda malo zahtevnije za održavanje, ali lepo izgleda. Tabla sa instrumentima možda u prvi mah izgleda pomalo zbunjujuće, jer kombinuje analognu i digitalnu tehnologiju. Stoga smo u početku uvek brzinu tražili na klasičnom instrumentu, dok smo se tek posle par dana navikli da je brzina jasno istaknuta u centralnom delu digitalnim putem.

renault clio 12

Jedinu zamerku možemo da uputimo nepostojanju kazaljke koja pokazuje temperaturu motora, ali i to je deo savremenih trendova i sve češća pojava, čak i u skupljim automobilima. Pozicija za upravljačem je odlična, a sedište pruža odličnu udobnost, tako da kada se podesi visina, nagib naslona, pozicija upravljača i središnji naslon za ruku, modelom Clio može da se krene i na najduže putovanje. Od zadnje klupe u ovoj klasi ne treba očekivati previše. Iskreno, mi od Klia nismo očekivali prostranost, prvenstveno zbog atraktivnog izgleda, ali ispostavilo se da prostora ima dovoljno za dve osobe prosečne visine. Jedina žrtva modernog dizajna je preglednost ka nazad, koja je prilično limitirana, a situaciju znatno poboljšavaju spoljni retrvozori solidnih dimenzija.

renault clio 01

" Priča o uspešnom dizajnu dobija potpuni smisao kada se dođe do zadnjeg dela, koji je izuzetno atraktivan, sa visoko postavljenim svetlosnim grupama i imitacijom difuzora u donjem delu. Kao što smo već rekli, novi Renoov trocilindraš sa turbinom smo već isprobali, kada nas je prijatno iznenadio. U modelu Clio on radi znatno prigušenije, što smo i očekivali, ali karakterističan zvuk tri cilindra je ipak prisutan, posebno tokom oštrije vožnje. U redovnim režmima vožnje motor radi potpuno nenametljivo, a čak i pri visokom brzinama buka motora ne nadjačava opstrujavanje vetra, tako da bar što se tiče zvuka, ovaj motor u malenom Renou polaže ispit. Isto važi i za performanse koje su odlične. Zahvaljujući turbo tehnologiji vučna sila se vozaču na raspolaganju nalazi u širokom opsegu broja obrtaja, pa su ubrzanja odlična čak i kada se ručica menjača nalazu u stepenu više nego što bi trebalo. Skromna zapremina i manjak jednog cilindra može da se nasluti, pored zvuka, samo ponekad prilikom polaska iz mesta, kada se motor malo lakše „uguši”, ako se ne pritisne dovoljno gas, ali to samo u prvoj fazi dok se vozač ne navikne na automobil.

Detaljnije informacije o cenama, nivoima opreme i tehničkim specifikacijama možete da pronađete OVDE

Renault Clio TCe 90

Motor R4 dizel, Zapremina 898 ccm, Snaga 66 KW/90 KS pri 5.500 o/min, Obrtni moment 140 Nm pri 2.500 o/min, Transmisija manuelna - pet stepeni, Pogon na prednjim točkovima, Dimenzije (DxŠxV) 4.060 x 1.730 x 1.450 mm, Rezervoar 44 l, Prtljažnik 300 l, Maksimalna brzina 180 km/h, Ubrzanje 0-100 Km/h 12,2 s, Prosečna potrošnja 4,7 l/100 km, Cena od 11.950 evra sa PDV-om

Atraktivan i moderan dizajn, prelepi sportski detalji na karoseriji GT Line verzije, udobna prednja sedišta i savršena pozicija sedenja

Nešto više tvrde plastike u kabini, preglednost prilikom vožnje unazad

Svaka sledeća generacija modela Clio nudila je više. Četvrti model donosi izuzetno atraktivan dizajn, ali ono što je najvažnije, izuzev preglednosti, dopadljivost se nije nepovoljno odrazila na praktičnost i prostranost. Udobnost je takođe na visokom nivou, a na spisak vrlina dopisujemo i odličan trocilindrični turbo motor.

{REVIEW}

label=Ocena

decimal=1

max=5

Dizajn=5

Enterijer=4.0

Motor=4.5

Upravljanje=4.5

Imidž=4.5

{/REVIEW}

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste