OPEL ASTRA SPORTS TOURER – Klasika bez propusta
FOTO: DRIVEIN TEAM

OPEL ASTRA SPORTS TOURER – Klasika bez propusta

Prostranija je i lakša od prethodne, a novu Opel Astru Sports Tourer odlikuje izuzetna prostranost, praktičnost, ali i izuzetno niska potrošnja kombinovana sa odličnim performansama

Pogon testiranoj Astri Sports Tourer je obezbeđivao CDTI dizel motor od 1.600 kubika u verziji od 136 konjskih snaga, a iznad njega u ponudi se nalazi još samo BiTurbo dizel iste zapremine sa 160 “konja”

Opel nije proizvođač koji svakim novim modelom pokušava da otkrije toplu vodu. Takođe ne nudi tržištu automobile koje kupci nisu tražili, a još manje dozvoljava da forma bude važnija od funkcije. Dizajn je uvek odmeren i u skladu sa namenom automobila, a nova Astra u Sports Tourer verziji je možda najbolji primer ove filozofije u kreiranju automobila. Od 1963. godine i prve karavan verzije tadašnjeg Kadeta, ova praktična forma karoserije u kompaktnom Opelovom C segmentu je proizvedena u prodata u 5,4 miliona primeraka. Ovaj podatak je bio velika obaveza za Opel da tržištu ponudi ono što želi, a to je na prvom mestu praktičan, udoban, prostran i bezbedan automobil. Na prvi pogled čini se da nova Astra u karavan verziji upravo na ove zadatke odgovara bolje od konkurenata.

Astra 07

Period privikavanja na Astru je veoma kratak, a posle nekoliko kilometara vozač se sa automobilom potpuno srodiČinjenica je da su karavani poslednjih godina postali izuzetno atraktivni, često atraktivniji od baznih modela na čijim osnovama su nastajali. U težnji da opravdaju očekivanja tržišta, proizvođači neretko preteraju, tako da se zbog naglašene atraktivnosti pojedinih karavana zapostavlja njihova prvobitna namena, to je praktičnost. Posledica je da danas na tržištu ima karavana koji imaju tek neznatno veći prtljažnik od sedan ili heč bek verzije, a da je preglednost ka nazad u najmanju ruku kritična. Opet, sve to se ne odnosi na Astru. Kada je debitovala aktuelna Astra bilo je očigledno da u Opelu nisu hteli da impresioniraju kupce po svaku cenu dizajnom. Prednji deo automobila kod karavana je ostao nepromenjen u odnosu na heč bek verziju, a odlikuju ga oštrije linije koje kao da nastavljaju uspešnu temu započetu kod prethodnika, pre nego radikalan zaokret. Bokovi karavan verzje su veoma elegantni, a tome svakako doprinosi i ne baš zanemraljiva ukupna dužina karoserije od 4,7 metara. Posebno je efektan Opelov trik kod dizajna C stuba, koji stvara efekat lebdećeg krova.

{SLIDESHOW}

interval=0

directory=test/2016/08/astra-sport/

Astra-05.jpg= 

Astra-01.jpg= 

Astra-10.jpg= 

Astra-04.jpg= 

Astra-02.jpg= 

Astra-12.jpg= 

{/SLIDESHOW}

Kokpit je isti kao i kod heč bek verzije, a to znači mnogo pozitivnih stvari. Ispred vozača se nalazi odličan i lepo stilizovan upravljač presvučen kožom, sa odlično organizovanim komandama za rukovanje telefonom, muzikom i tempomatomNa našem testu se našao solidno opremljen model, ali kod koga su izostali neki detalji po kojima je nova Astra popularna, poput sedišta sa masažerima i “pametnih” prednjih svetlosnih grupa. Zahvaljujući tome smo upoznali još jedu Opelovu vema “pametnu” inovaciju. Naš model je, naime, bio opremljen čeličnim točkovima prečnika 16 inča, ali sa plastičnim ratkapnama koje se na prvi pogled ne razlikuju od aluminijumskih točkova. Otvori na čeličnoj felni su većih dimenzija, tako da se kroz otvor između paoka na ratkapni jasno vide kočioni diskovi i klješta, baš kao i kod aluminijumskih točkova. Trik je samo da se ratkapna po zameni točka vrati na pravo mesto. Lep detalj koji mnogo doprinosi vizuelnom utisku, a ne zahteva doplatu pri kupovini. Zadnji deo karoserije je prilično klasičan, čak nešto svedeniji nego kod heč bek verzije, tako da se nameće veoma jasan zaključak - ovaj automobil predstavlja pravi izbor ozbiljnijih vozača, a tu se na prvom mestu misli na porodične ljude i poslovne korisnike.

Astra 08

Bokovi karavan verzje su veoma elegantni, a tome svakako doprinosi i ne baš zanemraljiva ukupna dužina karoserije od 4,7 metara. Posebno je efektan Opelov trik kod dizajna C stuba, koji stvara efekat lebdećeg krovaKokpit je isti kao i kod heč bek verzije, a to znači mnogo pozitivnih stvari. Ispred vozača se nalazi odličan i lepo stilizovan upravljač presvučen kožom, sa odlično organizovanim komandama za rukovanje telefonom, muzikom i tempomatom. Ispred upravljača je još bolja tabla sa instrumentima koja je pregledna i funkcionalna. Period privikavanja na Astru je stoga veoma kratak, a posle nekoliko kilometara vozač se sa automobilom potpuno srodi. Posebno pohvaljujemo to što se i pored praktičnog displeja, na centralnoj konzoli nalaze i komande klimatizacije, kao i osnovni prekidači za upravljanje radiom. Zahvaljujući tome vozač je retko kada prinuđen da “surfuje” kroz menije kolornog monitora, osim ako to baš ne želi. Kada je boravak na prednjim sedištima u pitanju, možemo Astri da uputimo samo jednu zamerku, a ona se odnosi upravo na sedišta. Ona bi u ovoj klasi mogla da budu nešto udobnija. Jastuk u lumbalnom delu je nešto naglašeniji, a nema mogućnosti podešavanja, što posle duže vožnje može da zasmeta. Ništa alarmantno, ali bazična sedišta kod pojedinih konkurenata nude nešto više udobnosti. Zadnja klupa je zahvaljujući međuosovinskom rastojanju od 2.662 milimetara izuzetno prostrana i udobna, a iza nje se nalazi jedan od najprostranijih prtljažnika u klasi, zapremine 540 litara.

Astra 11

Pogon testiranoj Astri Sports Tourer je obezbeđivao CDTI dizel motor od 1.600 kubika u verziji od 136 konjskih snaga, a iznad njega u ponudi se nalazi još samo BiTurbo dizel iste zapremine sa 160 konja. Motoru testirane Astre retko kada nedostaje snage, a to najbolje ilustruje podatak da obrtni moment iznosi 320 njutnmetara, što je podatak koji je donedavno bio standard kod dvolitarskih dizela. U vožnji je motor prilično tih, ne remeti komfor vožnje, a ocena je da je kod nove Astre u svim verzijama pogona i karoserije upravo zvučna izolacija jedan od aduta. Startnosti pored motora doprinosi i to što je nova Astra od prethodne osetno lakša. Proizvođači u ovoj klasi obično uspevaju da uštede do 50 kilograma, što se u vožnji realno ne oseti. Nova Astra je od prethodne lakša u proseku za 190 kilograma, a to se na gasu itekako primeti, a na kraju vožnje svakako i kada je novčanik u pitanju. Odlična aerodinamika, šestostepeni menjač i prostranost ovaj automobil čine jednom od najboljih krstarica za duga putovanja. S druge strane, činjenica da je reč o automoblu nastalom na platformi modela C segmenta, jasno ukazuje da je ovaj automobil praktičan i za svakodnevnu vožnju, što je sedmodnevni test i potvrdio. Zaključak je jasan, Astra Sports Tourer je idealan izbor ako želite prostran, udoban i ekonomičan automobl, koji pritom neće da privlači veliku pažnju okoline.

Detaljnije informacije o cenama, nivoima opreme i tehničkim specifikacijama možete da pronađete OVDE

Opel Astra Sport Tourer 1.6 CDTi

Motor R4 dizel, Zapremina 1.598 ccm, Snaga 80 KW/136 KS pri 4.000 o/min, Obrtni moment 320 Nm pri 1.500 o/min, Transmisija manuelna - šest stepeni, Pogon na prednjim točkovima, Dimenzije (DxŠxV) 4.702 x 1.842 x 1.510 mm, Rezervoar 54 l, Prtljažnik 540 l, Maksimalna brzina 205 km/h, Ubrzanje 0-100 Km/h 10,1 s, Prosečna potrošnja 4,2 l/100 km, Cena od 15.990 evra sa PDV-om

Izuzetno funkcionalan enterijer, dobro rešene komande sa praktičnim ekranom i klasičnim komandama, niska potrošnja, prostran prtlažnik, performanse

Prednja sedišta odlično obuhvataju telo, ali bi podešavanje u lumbalnom delu moralo da bude deo ovog paketa opreme

Za razliku od konkurenata koji uglavnom pokušavaju da kreiraju najatraktivniji karavan na svetu, u Opelu su se sa Astrom Sports Tourer držali suštine, tako da je ovaj model jedan od najprostranijih i najpreglednijih u klasi, a enterijer pleni kvalitetom i praktičnošću.

{REVIEW}

label=Ocena

decimal=1

max=5

Dizajn=4.5

Enterijer=4.5

Motor=4.5

Upravljanje=4.5

Imidž=4

{/REVIEW}

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste