Dacia Logan MCV – Najviše za najmanje
FOTO: DRIVEIN TEAM

Dacia Logan MCV – Najviše za najmanje

Novi Dacia Logan MCV odlikuje neuporedivo atraktivniji izgled od prve generacije, tako da se ovaj karavan sada više nameće kao praktičan porodični automobil, nego prevozno sredstvo molera i malih privrednika

Najprijatnije iznenađenje svakako predstavlja zadnji deo karoserije, koji je dizajniran potpuno u skladu sa najsavremenijim trendovima. Kutijaste forme starog MCV-a su ustupile mesto zaobljenim, ali na takav način da se to nije nimalo nepovoljno odrazilo na praktičnost i prostranost

Za nešto više od deset godina koliko Dačija ozbiljnije učestvuje na srpskom tržištu, ovaj brend je uspeo da izgradi poseban status. Njena prevashodna namena bila je ne da se konkuriše drugim proizvođačima, već na prvom mestu tržištu polovnjaka. Dačija je namenjena ljudima koji uz neku prihvatljivu mesečnu ratu žele da kupe nov automobil, i da na taj način sebi kupe mir, u zamenu za glavobolju i stalne peripetije sa majstorima u slučaju da su za isti novac kupili neki daleko luksuzniji polovan automobil. To su uglavnom porodični ljudi, koji su odavno prevazišli mladalačke bubice, i koji su avanturistički duh ostavili nekoliko godina iza sebe.

Dacia Logan MCV04

Čini se da je upravo za takve kupce idealan automobil novi Logan MCV, a ovo je već druga generacija popularnog karavana. Prva verzija nekako kao da je više bila namenjena komercijalnom delu tržišta. U prilog tome je govorio prilično nemaštovit i grub dizajn zadnjeg dela, kao i peta vrata koja su se otvarala iz dva dela, kao kod klasičnih dostavnih ven modela. Danas je ta pozicija u Dačijinoj ponudi namenjena popularnom modelu Doker, pa je najverovatnije zbog toga MCV verzija novog Logana daleko bolje prilagođena potrebama porodičnih vozača, a ne malih privrednika.

{SLIDESHOW}

interval=0

directory=test/2016/06/dacia-logan/

Dacia-Logan-MCV12.jpg= 

Dacia-Logan-MCV13.jpg= 

Dacia-Logan-MCV07.jpg= 

Dacia-Logan-MCV08.jpg= 

Dacia-Logan-MCV09.jpg= 

Dacia-Logan-MCV10.jpg= 

Dacia-Logan-MCV13.jpg= 

Dacia-Logan-MCV11.jpg= 

Dacia-Logan-MCV14.jpg= 

{/SLIDESHOW}

Mnogi Dačiji zameraju mnogo tvrde plastike u kabini, ali to jednostavno mora da bude tako, jer ne treba zaboraviti da u osnovnoj verziji ovaj model košta samo 8.090 evraNa prvom mestu novi Logan MCV je neuporedivo atraktivniji od prethodnika. Prednji deo je zadržao oštre linije, ali na mnogo dopadljiviji i uspešniji način nego na prethodnom Loganu. Pomalo kutijast dizajn ne treba prebaciti na teret dizajnerima, jer jednostavno, zahtev za prostranom kabinom i izdašnim prtljažnikom sa relativno skromnom ukupnom dužinom i međuosovinskim rastojanjem, nikako ne može da ima drugačiji rezultat. Najprijatnije iznenađenje svakako predstavlja zadnji deo karoserije, koji je dizajniran potpuno u skladu sa najsavremenijim trendovima. Kutijaste forme su ustupile mesto zaobljenim, ali na takav način da se to nije nimalo nepovoljno odrazilo na praktičnost i prostranost, što su svakako primarni aduti ovog modela.

Dacia Logan MCV16

Enterijer takođe predstavlja prijatno iznenađenje. Naravno, ne treba očekivati nivo završne izrade i kvaliteta kao kod pet hiljada evra skupljih modela iste klase, jer tako nešto nije realno, ali kokpit „logana” je definitivno prijatno mesto za boravak. Ono čega se mnogi ne sete na vreme prilikom kupovine, da bi naknadno shvatili da su se zaleteli, definitivno su sedišta. Da li zahvaljujući saradnji sa Renoom, ali prednja sedišta su odlično oblikovana, i pružaju više nego korektan nivo udobnosti. Položaj za upravljačem ipak ne možemo da pohvalimo. Iako je testirani model bio solidno opremljen (alu felne, integrisani muzički sistem sa komandama pri upravljaču, klima uređaj, četiri vazdušna jastuka...) izostala je mogućnost podešavanja upravljača po dubini. Tabla sa instrumentima je jasna i pregledna, jedino nam je zasmetalo što nema instrumenta koji pokazije temperaturu motora. Ipak, možda je to još jedan od načina da se uštedi, a pretpostavljamo da Renoovi stručnjaci imaju poverenja u rashladni sistem. Još jedan od načina da se uštedi su i podizači prozora na centralnoj konzoli, koje mogu da dohvate i vozač i suvozač, pa nema potrebe za udvojenim komandama na vratima. Zadnja klupa je prostrana, a mesta ima dovoljno i za glavu i za noge, tako da Loganom na put bez problema mogu da se otisnu četiri odrasle osobe. A tada je od neprocenjivog značaja i prtljažni prostor rekordne zapremine koji je veoma pristupačan, a ispod čijeg dna se krije i rezervni točak, a ne kit za reparaciju, što na našim putevima nikako nije idealno rešenje. Mnogi Dačiji zameraju mnogo tvrde plastike u kabini, ali to jednostavno mora da bude tako, jer ne treba zaboraviti da ovaj udobni i izuzetno prostrani karavan u osnovnoj verziji košta samo 8.090 evra.

Dacia Logan MCV01

Motor obiluje snagom, ali petostepeni menjač zahteva određeno privikavanje. On je, naime, projektovan tako da maksimalno štedi gorivo.Za pogon testiranog modela je bio namenjen odavno provereni i dokazani dCi dizel motor od 1.500 kubika u snažniojoj verziji od 90 konjskih snaga. Na okret ključa ovaj agregat se oglašava nešto bučnije i uz više vibracija nego kod skupljih modela sa Reno ili Nisan znakom. Ipak, kad se zagreje i tokom vožnje radi krajnje nenametljivo tako da ne remeti komoditet vožnje, s tim da je primetno da je kod Logana zvučna izolacija ipak nešto skromnija. Naravno, to ne svrstavamo u propuste proizvođača, jer neke uštede su značajno nižom cenom potpuno opravdane. Motor obiluje snagom, ali petostepeni menjač zahteva određeno privikavanje. On je, naime, projektovan tako da maksimalno štedi gorivo. Čini se da su prenosni odnosi od prvog do petog veoma slični klasičnoj šestostepenoj transmisiji, odnosno razvučeni su. Dobra strana toga je da u petom stepenu prenosa može da se putuje solidnom brzinom uz minimalnu potrošnju, jer peti stepen prenosa je veoma sličan šestom kod drugih automobila. Primera radi, pri brzini od 90 kilometara na čas kazaljka obrtomera se nalazi tek kod 1.500 obrtaja. S druge strane, produženi stepeni prenosa znače da u drugom stepenu prenosa ne može da se vozi polako, dok u četvrti stepen prenosa može da se prebaci tek kada brzina premaši 50 kilometara na čas. Ipak, posle nekoliko dana na to smo se potpuno navikli, a posebno nam je prijalo to što ovim automobilom može da se putuje uz nisku potrošnju kao da je opremljen šestostepenom transmisijom.

Dacia Logan MCV17

Na kraju reč dve i o ceni. Na našem testu se našao odlično opremljen model, što u ovoj klasi možda nije najbolji izbor. Naime, sa ovim motorom i u najboljem paketu, Logan MCV košta 12.490 evra. Za te pare danas već može mnogo da se bira, čak i u ponudi Renault Nissan grupacije. Po istoj ceni se trenutno prodaje na primer odlazeći model Renault Fluence, sa dCi motorom sa čak šest stepeni prenosa, koji je neuporedivo savremeniji, komforniji, opremljeniji i bolji u svakom pogledu. Dačijin Logan MCV ima smisla ako se kupuje u nekoj od jeftinijih verzija. Na primer model opremljen benzinskim motorom od 1,2 litra radne zapremine i 75 konjskih snaga u nešto boljem paketu opreme koji podrazumeva servo upravljač, podizače prozora, četiri vazdušna jastuka i klima uređaj košta samo 8.800 evra.

Više informacija na:
www.dacia.rs
www.renault.rs 

DACIA LOGAN MCV 1.5 dCi

Motor R4 dizel, Zapremina 1.461 ccm, Snaga 66 KW/90 KS pri 4.000 o/min, Obrtni moment 220 Nm pri 1.750 o/min, Transmisija manuelna - pet stepeni, Pogon na prednje točkove, Dimenzije (DxŠxV) 4.490x1.740x1.520 mm, Rezervoar 50 l, Prtljažnik 575 l, Maksimalna brzina 173 km/h, Ubrzanje 0-100 Km/h 11,8 s, Prosečna potrošnja 3,5 l/100 km, Cena od 11.100evra sa PDV-om

Savremeniji dizajn od prethodnika, prostran i udoban enterijer, jedan od najvećih prtljažnika u klasi, ekonomičan i snažan motor, preglednost iz kabine

Nešto lošija zvučna izolacija, kvalitet plastike u kabini neće biti po svačijem ukusu

Dačija Logan MCV je automobil namenjen inteligentnim ljudima. To su osobe koje vrlo dobro znaju šta je prvenstvena namena automobila, a to je da bude udoban, pouzdan i prostran. Oni od automobila ne očekju da ih predstavlja u društvu, jer su se verovatno odavno ostvarili i na privatnom i na poslovnom planu.

{REVIEW}

label=Ocena

decimal=1

max=5

Dizajn=4

Enterijer=3.5

Motor=4.5

Upravljanje=3.5

Imidž=4

{/REVIEW}

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste