Mercedes C 200 Coupe - Plava zvezda
Forografije: DRIVEIN TEAM

Mercedes C 200 Coupe - Plava zvezda

Suština kupea je uvek bila da na prvom mestu bude lep, pa tek onda koliko je to moguće u praktičan. Mercedesova C klasa u kupe verziji je prilično praktična i vrlo, vrlo, vrlo lepa

Maska hladnjaka sa efektom dijamanata, lajsna u donjem delu, kao i dnevna LED svetla zaista zaokružuju moćnu celinu, koja teško može da ostane nezapažena.

Mercedesova istorija kreiranja kupe modela seže daleko u prošlost, a teško je prisetiti se svih uspešnih modela, od kojih su mnogi diktirali trendove i postavljali nove tehničke i dizajnerske standarde. Breme ovakvog nasleđa prilično otežava nemačkim stručnjacima kreiranje automobila koji bi opet pomerio granice, pogotovo ako on pripada srednjoj, a ne ekskluzivnoj klasi, kao C klasa u kupe verziji. Ipak, oni iz godine u godinu uspevaju da nas iznenade.

Mercedes C coupe 011

"Dizajneri su uspeli da izvuku beskrajno elegantnu liniju, sa opadajućom linijom krova, koja se kod prtljažnika efektno uziže, jednostavno – savršeno. Ako počnemo priču dizajnom, onda zaista nećemo moći da pronađemo mnogo mana kada je u pitanju kupe verzija C klase. Ono što se ističe na prvom mestu je, kako to ljudi obično imaju običaj da kažu „šerpa” plava boja, ali kada je ovaj automobil u pitanju taj epitet jednostavno nikako ne stoji. Ovakav pomalo smeo izbor boje nas je oduševio, jer teško bi bilo pretpostaviti gledajući samo paletu ponuđenih nijansi, da C klasa u ovoj boji može da izgleda tako atraktivno. Opštem utisku svakako doprinosi i obilje hromiranih detalja, a ocena je da bi isti automobil u, na primer, sivoj ili crnoj boji bio neuporedivo manje upadljiv.

{SLIDESHOW}

interval=0

directory=test/2016/02/Mercedes-C-Coupe/

Mercedes-C-coupe-010.jpg= 

Mercedes-C-coupe-023.jpg= 

Mercedes-C-coupe-012.jpg= 

Mercedes-C-coupe-013.jpg= 

{/SLIDESHOW}

Kompletan test pročitajte ovde

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste