Toyota Yaris Cross - Zadržao samo ime

Ponuda SUV modela u Toyota porodici nikada nije bila bogatija. Na naše tržište je stigao nedavno model Yaris Cross, koji se priključuje borbi u jednom od trenutno najzahtevnijih segmenata

DSC 2843

Aygo X, Yaris Cross, C-HR, Corolla Cross, RAV-4, Highlander, Land Cruiser. Ukupno sedam SUV ili krosover modela u ponudi danas ima Toyota. Ne računamo Hilux. Pre samo nekoliko godina ovako nešto nije zvučalo kao realnost, ali zahtevi tržišta za ovom klasom automobila su očigledno takvi, da na tržištu ima dovoljno razloga za ulaganje u razvoj i proizvodnju ovako velikog broja SUV modela.

Na našem testu se našla trenutno najnovija i najatraktivnija Toyota na našem tržištu, model Yaris Cross. Ona bi trebala da zauzme godinama upražnjeno mesto ne preterano uspešnog modela Urban Cruiser. Naravno, pitanje je koje je to mesto danas, a šta je bilo nekada. Urban Cruiser svakako nije bila najbolja Toyota ikada predstavljena, ali nije bila ni toliko loš automobil.

Pre bi moglo da se kaže da tržište još nije bilo spremno za ovaj tip automobila. Jer kako drugačije objasniti da danas svaki proizvođač u ponudi ima nekoliko krosover modela i da se svi solidno prodaju, a da je Urban Cruiser doživeo tržišni neuspeh.

KOMPLETAN TEKST


Naslovna DriveIn 37