Porsche Macan S - Sve u jednom pakovanju

Kada proizvođači automobila najave da stiže redizajnirana verzija nekog modela, najčešće se pomisli samo na stilske izmene. Međutim, Porsche je sa modelom Macan učinio nešto više – novajlija je snažniji, moderniji i može da se pohvali još jednim, novim licem koje do sada nismo imali prilike da upoznamo

DSC 2843

Manji SUV u Porsche porodici Macan predstavljen je još 2014. godine, a sada je došlo krajnje vreme da se i on osveži. Ujedno, bila je to prilika da Porsche najavi i na „mala vrata“ uvede neke promene koje najavljuju zaokret u poslovanju ove kompanije.

Najpre da nagovestimo ono najvažnije – osveženje modela Macan nije samo stilsko, već su sve verzije sada snažnije i sa boljim performansama, a ponudu čine tri verzije modela – Macan, Macan S i Macan GTS. Sva tri imali smo prilike da vozimo na evropskoj premijeri osveženog modela, koja se odigrala u Varšavi.

Možda se ime Porsche vezuje za trkačku stazu, sportsku vožnju, performanse i stil, ali još od kada su predstavili Cayenne, prvi SUV, davne 2003. godine, otkrili su svojoj publici jednu novu stranu, drugačiji karakter. Da su na pravom putu potvrdio je upravo manji i mlađi brat Macan, čija je proizvodnja počela deceniju nakon toga, a traje i danas, kada iza sebe ima 600.000 prodatih primeraka širom planete.

KOMPLETAN TEKST


Naslovna DriveIn 37