Odštampajte ovu stranicu
VW GOLF – VW ID.3 - Ekologija kao pitanje izbora

VW GOLF – VW ID.3 - Ekologija kao pitanje izbora

Da li će oktane zameniti elektroni i da li će zbog toga u Volfsburgu doći do svojevrsnog građanskog rata? Zato smo na stazu centra NAVAK izveli dva najveća Folksvegenova gradska favorita, “golf” osme generacije i njegov električni pandan “ID.3”

DSC 2843

Dolazak osme generacije „golfa“ poklopio se sa pravom revolucijom u Folksvagenu, u kojoj su u prvom planu električni automobili. Ne samo da su oni postali obavezni zbog pritiska ekoloških zakona i normi već, kako nam je svojevremeno rečeno u intervjuu sa prvim čovekom za električna vozila Folksvagena, za njihovu proizvodnju je potrebno 20 odsto manje radnika nego za klasični automobil. Osim toga, mnogi tvrde i da će za 10 do 20 godina nemačka fabrika, kao i mnoge druge, prestati u potpunosti da proizvodi automobile sa benzinskim i dizel motorima.

Šta će budućnost doneti, videćemo, a da bismo joj krenuli u susret, na stazu centra NAVAK izvezli smo nekrunisanog kralja C-segmenta „golf“, poslednje, osme generacije i njegov električni  Folksvagenov pandan „ID.3“. Dakle dva automobila istog proizvođača, iste kategorije, iste namene, ali drugačije koncipirane, sa različitim modernim pogonskim sistemima. Naravno, oba modela dostupna su i na našem tržištu.

KOMPLETAN TEKST


Naslovna DriveIn 37

DRIVEin magazin je prvi digitalni interaktivni lifestyle mesečni magazin u Srbiji. magazin je prvi digitalni interaktivni lifestyle mesečni magazin u Srbiji.
BESPLATNO i samo jedan klik daleko od vas


DRIVEin magazin. Supported by SAT Media Group
Ni jedan deo sajta ne može biti kopiran kako u celosti tako ni delom.
DriveIn online magazine i sajt su pod autorsko-pravnom zaštitom, te svako neovlašćeno korišćenje od strane trećih lica predstavlja krivično delo.
Za svako korišćenje intelektualne svojine (logo, grafika, tekst, fotografije), potrebno je pismeno zatražiti i dobiti odobrenje od strane ovlašćenog lica.