Opel Mokka - Novi početak

Zaista se čini da nema mnogo smisla jedan model brenda sa tradicijom i istorijom kao što je Opel obeležiti kao začetnika nečega, ali u ovom slučaju je zaista tako. Posle partnerstva sa PSA grupacijom legendarni nemački brend je preuzeo samo najbolje od obe automobilske škole, a nova Mokka zaista to prezentuje na najbolji način

DSC 2843

Kada bi trebalo navesti deset najboljih savremenih dizel motora, motora sa kojima je i završen razvoj ove tehnologije, svakako bi se među njima našao i poznati Renoov 1.5 dCi agregat. Možda bi se sa pravom našao i u top pet konkurenciji. On pokreće veliki broj modela najrazličitijih brendova od Dacia do Mercedes automobila.

Do sada je obično bio slučaj da brendovi sa tradicijom, ali i problemima, živnu kada se u njih “ubrizga” malo nemačke tehnike i preciznosti, a ovo je verovatno prvi put da jedan nemački brend, i to brend sa veoma dugom tradicijom i ugledom, profitira od francuske automobilske škole.

Daleko od toga da je francuska automobilska industrija manje uspešna, nema potrebe ni nabrajati legendarne francuske brendove i automobile. Ali niko nije mogao ni da pretpostavi da bi Opel mogao tako ozbiljno da profitira zahvaljujući saradnji sa jednom tako različitom automobilskom kuhinjom.

KOMPLETAN TEKST


Naslovna DriveIn 37