Renault Megane Conquest - I forma i funkcija

Klasa SUV kupea je jedna od najpopularnijih i definitivno je u pitanju rastući segment tržišta. Promocijom praktično prvog ovakvog modela, a da nije u premijum klasi, Renault je dodatno promešao tržišne karte. Ono što je najznačajnije kod modela Megane Coquest - dizajn nije išao na uštrb praktičnosti

DSC 2843

Sa jednim od najinteresantnijih SUV kupe modela, Meganom Conguest, imali smo priliku da se upoznamo tokom regionalne prezentacije u Hrvatskoj, a sada smo tokom sedmodnevnog testa mogli da se sa ovim automobilom daleko bolje upoznamo i pronađemo sve njegove sakrivene vrline i mane.

Jedna od najočiglednijih vrlina ovog automobila je svakako dizajn. U pitanju je veoma dobra interpretacija najsavremenijih Renault dizajnerskih standarda, odlično uklopljenih u SUV kupe formu. To znači da prednjim delom dominiraju veliki Renault logo i atraktivne svetlosne grupe C oblika, sa prepoznatljivim LED svetlećim potpisom. Bok karoserije otkriva jasno naglašenu kupe formu u vidu opadajuće linije krova, što je u zadnjem delu savršeno uklopljeno u aktuelni Renault vizuelni potpis u vidu izduženih spojenih svetlosnih grupa. Kada se svemu doda upadljiva narandžasta boja, dolazimo do veoma atraktivne kombinacije koja itekako privlači poglede na ulici.

KOMPLETAN TEKST


Naslovna DriveIn 37