Nissan Qashqai - Treća generacija pionira

Ako ijedan automobil u novijoj istoriji zaslužuje ime pionira, onda je to Nissan Qashqai, jer on je definisao jednu potpuno novu kategoriju i pokrenuo lavinu u klasi kompaktnih krosovera. Potpuno novi Nissan Qashqai startuje sa cenom od 23.300 evra

DSC 2843

U Nissan-u ne kriju da kada su planirali da se uključe u trku u kompaktnoj klasi na evropskom tržištu, to neće moći da učine tako što će pokušati da kreiraju bolji automobil od Golfa, ali i od njegovih rivala. U tom trenutku to je bila nemoguća misija, a to su japanski stratezi veoma dobro znali. Da li su bili toliko vidoviti ili su se pomalo kockali, kada su predstavili fuziju kompaktnog automobila i SUV-a, i to pod neobičnim imenom Qashqai, nije sigurno.

Biće da su se pomalo i kockali, nesvesni budućeg uspeha, jer prve ispruke u Evropi su zbog ogromne potražnje za ovim hit modelom kasnile, a pogoni su se mučili da podmire potrebe tržišta. Danas, deceniju i po kasnije i posle više od tri miliona prodatih primeraka samo u Evropi, pred nama je treća generacija zvanično prvog kompaktnog krosovera.

KOMPLETAN TEKST


Naslovna DriveIn 37