Mercedes–Benz C-Class - Inspirisana S-klasom

Predstavljamo vam petu seriju jednog od nekoliko Mercedesovih „mitskih modela“. Nova „C klasa“ je preuzela mnogo toga od najveće Mercedesove limuzine „S-klase“, pre svega hibridnu tehnologiju i najmodernije sisteme aktivne bezbednosti, a turbodizelaš je šampion štednje

DSC 2843

Ko kaže da su SUV modeli i krosoveri preuzeli sve i da više nema mesta za limuzine? Vozimo novu „C-klasu“ i pitamo se koliko je SUV modela podjednako udobno, čak i Mercedesovih. Rezervoar od 66 litara je pun dizela, a kako je reč o plag-in verziji, putni kompjuter obećava preko 1.300 km autonomije. Izlazimo na autoput i svakim kilometrom sve više cenimo činjenicu da se nalazimo u kompaktnoj limuzini, a ne u uobičajenom SUV modelu. Ispod „haube“ je dizelaš i to je još jedan primer tvrdoglave originalnosti testiranog „mercedesa“. 

Ko kaže da su SUV modeli i krosoveri preuzeli sve i da više nema mesta za limuzine? Vozimo novu „C-klasu“ i pitamo se koliko je SUV modela podjednako udobno, čak i Mercedesovih. Rezervoar od 66 litara je pun dizela, a kako je reč o plag-in verziji, putni kompjuter obećava preko 1.300 km autonomije. Izlazimo na autoput i svakim kilometrom sve više cenimo činjenicu da se nalazimo u kompaktnoj limuzini, a ne u uobičajenom SUV modelu.

Ispod „haube“ je dizelaš i to je još jedan primer tvrdoglave originalnosti testiranog „mercedesa“. Na autoputu podešavamo aktivni tempomat na 130 km/h, a broj obrtaja se stabilizuje na 1.600 o/min. Tako mali broj obrtaja je posledica rada „magičnog“ automatskog menjača sa čak devet stepeni prenosa. Tišina je skoro kao kod električnih vozila, jedva se čuju huk vetra i kotrljanje točkova.

KOMPLETAN TEKST


Naslovna DriveIn 37