Volvo XC60 T8 Recharge - Superhibrid

Na prvi pogled čini se da Volvo XC60 T8 Recharge konkurentima iz Minhena i Štutgarta na megdan izlazi sa sirovom snagom kao jedinim adutom. Tokom detaljnog testa pokušali smo da saznamo da li skandinavski plag-in hibrid ima još neke sakrivene adute

DSC 2843

Ubrzanje do sto kilometara na čas 5,5 sekundi i maksimalna brzina 180 kilometara na čas. Nešto kod ova dva podatka “ne štima”. Ne, nije reč o nekom monstruoznom kartingu ili bagiju, ovo podaci se odnose na Volvo XC60 T8 Recharge. A kada je ovaj superhibrid iz Skandinavije u pitanju, mnogo toga ponajviše neće “štimati” proizvođačima premijum automobila iz Nemačke.

U proteklih petnaestak godina Volvo je demonstrirao kako se prave premijum automobili, a pored toga ima i ozbiljne planove na polju elektrifikacije, što znači da Volvo ima jasnu nameru da i u budućnosti ostane konkurentan u premijum segmentu. Dok se to ne desi, čelnici skandinavske kompanije su očigledno odlučili da se i hibridima pozabave na pravi način, a u to nas je uverio test modela XC60 T8 Recharge.

Nekako su visokosofisticirani i tehnološki napredni plag-in hibridni automobili uvek bili specijalitet nemačkih proizvođača, pa je možda to razlog što od ovog Volvo hibrida nismo očekvali koliko smo dobili.

KOMPLETAN TEKST


Naslovna DriveIn 37