Megane Conquest - Poznata klasa u novom ruhu

Na prvi pogled Renault se promocijom modela Megane Conquest upustio u avanturu. Ali, posle prvih test vožnji i upoznavanja sa ovim novitetom, čini nam se da nije u pitanju nikakva avantura, već mudar tržišni potez. Prosto da se zapitamo kako se niko do sada nije setio da predstavi klasičan SUV kupe u pristupačnom cenovnom rangu

reno 02

Kada bi trebalo nabrojati pet evropskih proizvođača koji su naviše svojim inovacijama menjali ustaljene norme, Renault bi morao da se nađe među njima. Ovaj francuski proizvođač je naročito poznat po tome da kreira nove klase automobila, kao što je svojevrmeno bio jedan od “glavnih krivaca” za eksploziju klase monovolumena. Ovaj put Renault nije otkrio toplu vodu, jer klasa SUV kupea već postoji, ali do sada se niko nije odvažio da ovaj poularni segment ponudi izvan premijum klase.

Postoje SUV modeli koji nedvosmisleno ističu sportski karakter, ali niko još nije predstavio tipičan SUV kupe model, a da je relativno pristupačan. Sada je tu Megane Conquest, automobil koji definitivno donosi svežu krv u jedan od najzahtevnijih tržišnih segmenata. Mi smo imali priliku da se sa ovim modelom upoznamo tokom njegove regionalne prezentacije u Zagrebu, gde smo otkrili sve vrline i poneku manu ovog atraktivnog automobila.

KOMPLETAN TEKST


Naslovna DriveIn 37