Cupra Formentor - Kreator brenda

Tri godine posle debitovanja španskog brenda predstavljamo vam njegovu prvu pravu kreaciju. SUV koji koketira sa kupeima kako po izgledu tako i po ponašanju na putu. Posebno sa ovim motorom, najsnažnijim u asortimanu.

mercedes gla 02

Brend Kupra je mlad i u duši i „na papiru“, budući da je rođen 2018. godine – kada je raskrstio sa time da bude samo oznaka za „ljute“ Seatove modele i započeo samostalan put pod okriljem Folksvagenove grupe. Formentor je prvi model koji nije nastao blagom prepravkom nekog Seata, već je kreiran od praznog lista papira i koncentriše se na sam koncept SUV automobila istražujući njegove stilske granice.

Dugi poklopac motora, kokpit povučen unazad i široka rebra kreiraju jednu „snažnu“ i atraktivnu celinu. Radeći na platformi MKB Evo sa dugim međuosovinskim rastojanjem (istoj platformi koja se krije ispod modela Seata Leon i Škoda Octavia), dizajnerski centar je imao prilično lak posao u definisanju ove dinamičnosti, zahvaljujući zaista velikom međuosovinskom rastojanju od skoro 270 cm. Iako je Formentor visok 150 cm, pre smo imali utisak da se nalazimo ispred hečbeka koji je malo povišen, nego ispred sportskog SUV modela.

KOMPLETAN TEKST


Naslovna DriveIn 35