Dacia Logan - Kupci Logana znaju zašto

I u svom trećem izdanju Dacia Logan ne odstupa od osnovnih principa, koje bi najlakše mogli da definišemo rečenicom – najviše za najmanje. Početnom cenom ispod 10.000 evra i onim što nudi, Dacia Logan je apsolutno bez konkurencije kada je tržište novih automobila u pitanju

mercedes gla 02

U trenutku kada u kompletnoj automobilskoj industriji vlada totalna pomama za premijum klasom, gde apsolutno svi teže da postanu deo tog “društva” koje se izborilo za status zvezda koje svoje automobile naplaćuju mnogo skuplje nego što bi trebalo i što im odlično polazi za rukom, Dacia predstavlja usamljeni primer potpuno drugačije filozofije.

Filozofije koja je potpuno suprotna, a čija je suština – kako punuditi što više za što manje novca. Logan se u taj model najbolje uklapa od svih Dacia automobila. Sandero Stepway, iako i dalje pristupačan, nekako se nameće pomalo kao lifestyle model, opremljen Duster ima najnižu cenu u svojoj klasi, ali nije toliko pristupačan generalno. Logan je zato apsolutni rekorder.

U pitanju je praktičan sedan sa obiljem prostora u kabini, prtljažnikom u kojem možete da se izgubite i početnom cenom ispod 10.000 evra. Pritom, treba napomenuti da, iako je taj osnovni model skroman, poseduje sve što je neophodno. Tu su svi neophodni sigurnosni sistemi, ABS, ESP, šest vazdušnih jastuka, tempomat, električni podizači prednjih stakala… Sve preko toga, a po toj ceni, bilo bi previše očekivati.

A kakav je Logan u svakodnevnoj eksploataciji, saznajemo tokom sedmodnevnog testa.U pitanju je praktičan sedan sa obiljem prostora u kabini, prtljažnikom u kojem možete da se izgubite i početnom cenom ispod 10.000 evra. Pritom, treba napomenuti da, iako je taj osnovni model skroman, poseduje sve što je neophodno. Tu su svi neophodni sigurnosni sistemi, ABS, ESP, šest vazdušnih jastuka, tempomat, električni podizači prednjih stakala…

Sve preko toga, a po toj ceni, bilo bi previše očekivati. A kakav je Logan u svakodnevnoj eksploataciji, saznajemo tokom sedmodnevnog testa.

KOMPLETAN TEKST


Naslovna DriveIn 35