Hyundai i10 - Maksimum u klasi

Hyundai je relativno mlad brend kada je evropsko tržište u pitanju, ali korejski proizvođač ima mnogo iskustva kada su subkompaktni automobili u pitanju. Treća generacija modela i10 je jedan od najboljih modela u klasi

mercedes gla 02

Poslednjih godina smo svedoci da mnoge, nekada veoma tražene kategorije automobila, gube na popularnosti. Jedna od njih je i klasa gradskih modela A segmenta. Najavljeno je da će mnogi modeli u budućnosti nestati sa mape, jer proizvođači jednostavno nemaju interesa da ulažu u njihov razvoj.

Nismo sigurni da li opet, kao u glavnog krivca, prst može da se uperi u klasu krosovera, mada nije isključeno. Činjenica je da A klasa polako gubi na popularnosti. Posle nedelju dana provedenih za upravljačem modela i10, možemo samo da konstatujemo – nažalost. Očigledno je da ljudi najviše kupuju ono što im se najviše servira, pa su zbog krajnje iracionalnih razloga spremni da doplate za nešto što im nikada neće trebati.

Naša ocena je da za veliki broj vozača, a usudićemo se da kažemo, čak i za porodice, Hyundai i10 može da bude sve što je potrebno. U trećoj generaciji korejski proizvođač je, po našoj oceni, iz ove kategorije definitivno izvukao maksimum, a retki su oni koji nude više.

KOMPLETAN TEKST


Naslovna DriveIn 35