Honda HR-V - Kvalitet bez kompromisa

Honda HR-V u aktuelnoj verziji lagano broji dane do zvaničnog odlaska i promocije nove verzije. Čini nam se da je ovaj model nekako nepravedno bio u zapećku tokom svog životnog veka, bar kada je naše tržište u pitanju. Tome je doprinela sigurno i cena, ali činjenica je da Honda HR-V nudi mnogo više od većine rivala.

mercedes gla 02

Honda HR-V je dugo prisutna na tržištu. Pre par godina ovaj model je prošao i kroz diskretnu restilizaciju, koja mu je podarila još atraktivniji izgled. Ipak, na našem tržištu ovaj automobil nije stekao popularnost kao neki direktni konkurenti, a tome je sigurno mnogo doprinela i njegova cena. Možemo samo da konstatujemo – nažalost. Nažalost, jer ovaj model nudi mnogo više od direktnih konkurenata. Naime, model HR-V se svrstava u popularni B SUV segment.

To logično navodi na zaključak da bi ga cenovno trebalo uporediti sa modelima kao što je Nissan Juke ili Mazda CX-3, ali on je od njih znatno prostraniji, pa generalno ponudom prostora pre konkuriše modelima Qashqai ili CX-5. Taj raskorak sigurno nije pomogao da kupci primete koliko Honda HR-V zapravo nudi, a u šta smo se mi tokom testa uverili.

KOMPLETAN TEKST


Naslovna 34 320