BMW 420d xDrive - Lepota različitosti

Kada su u BMW-u planirali razvoj nove Serije četiri, očigledno je jedan od prvih zahteva pred dizajnerima bio da se kupe verzija što više razlikuje od sedana. Nova Serija četiri od popularne “trojke” definitivno nudi veću razliku od one koju bi ova dva broja mogla da nagoveste.

mercedes gla 02

Čudne stvari se poslednjih godina dešavaju u automobilskom svetu, a tržišni poredak se danas mnogo brže menja nego pre dvadesetak godina. Mnogo puta smo pisali na temu kako je popularnost SUV klase ugrozila kategoriju limuzina, koje su nekada bile najlogičniji izbor. Mnogi modeli u klasi troprostornih limuzina su nestali sa evropskog tržišta, a danas opstaju uglavnom modeli koji su stekli kultni status.

Tu dolazimo do konkretnih primera, poput BMW-ovih serija tri, pet i sedam. Bavarska kompanija ne može tako lako da ih se odrekne u korist sve popularnijih SUV modela, a pravo pitanje je gde se u toj tržišnoj priči tek nalaze kupe modeli nastali na osnovi ovih limuzina. Ako gledamo konkretno BMW seriju četiri, koja se našla na našem testu u ovom izdanju DRIVEin magazina, čini se da kupei nisu nimalo ugroženi.

KOMPLETAN TEKST


Naslovna 34 320