Mercedes-Benz GLA 200d - Nova forma bestselera

U svojoj drugoj generaciji Mercedes GLA je značajno modifikovan. Od atraktivnog i sportski orijentisanog krosovera stasao je u model mnogo bliskiji klasičnom SUV segmentu, naravno uz sva očigledna poboljšanja koja ova transformacija donosi.

mercedes gla 02

Prva generacija modela GLA bila je po formi mnogo bliskija modelima baziranim na standardnim modelima C segmenta uz obaveznu off road šminku i povišen klirens. Iako baziran na tadašnjoj A klasi, model GLA nije bio njena kopija, već ga je odlikovao originalan dizajn. U svojoj drugoj generaciji model GLA odlazi još dalje u transformaciji u odnosu na model čije gene nosi.

Naime, novi GLA već ni u obrisima nema siluetu modela C segmenta, već karoserija ima formu punokrvnog SUV modela. To najbolje ilustruje podatak da je GLA od A klase viši za 171 milimetar. SUV forma se najviše ogleda u obliku zadnjeg dela karoserije, koji više nema zakošeno staklo petih vrata i opadajuću liniju krova. Ovakvim izmenama u Mercedesu očigledno prave zaokret i kada su potencijalni kupci u pitanju, a vreme će pokazati da li se ova taktika isplati.

KOMPLETAN TEKST


Naslovna 34 320