Prva vožnja – Toyota Supra 2.0

Na stazi Centra NAVAK Toyota je organizovala veoma interesantan događaj tokom kojeg smo imali priliku da se upoznamo sa modelom Supra i to u ekskluzivnoj Fuji Speedway ediciji, limitiranoj na svega 200 primeraka

Cena u Srbiji je već poznata. Za snažniju Toyotu GR Supru 3.0 ona startuje od 71.500 evra, dok je početna cena za slabiju verziju sa dvolitarskim motorom, od 58.400 evra.

O Toyotinom modelu Supra smo već pisali, a sada smo bili u prilici da se sa ovim automobilom družimo tokom njegove promocije na stazi Centra NAVAK. Posebna ekskluziva je bilo druženje sa prvim modelom iz serije od samo 200 primeraka Fuji Speedway edicije. I ovaj model pokreće dvolitarski turbo motor, što samo potvrđuje sportski karakter dvolitarske verzije. Fuji Speedway edicija je prepoznatljiva po beloj boji, tamnim točkovima i crvenim kućištima spoljnih retrovizora. Unutrašnjost pleni dodacimo od ugljeničnih vlakana sa kombinacijom umetaka od crne i crvene alkantare.

DSC 9785

Novi 2.0-litarski motor je jedinica s četiri cilindra u liniji, opremljena twin-scroll turbo punjačem, a uparen je sa ZF automatskom transmisijom sa osam brzina. Maksimalna snaga je 190 kW (258 KS), a maksimalan obrtni moment je 400 Nm, čime se omogućava ubrzanje iz stanja mirovanja do 100 km/h za samo 5,2 sekunde i maksimalna (elektronski ograničena) brzina od 250 km/h. Manje dimenzije i umanjena masa novog motora donose GR Supri posebne prednosti na polju dinamike.

DSC 9785

Kada se radi o osnovnom modelu, 100 kg je lakši od svog 3.0-litarskog prethodnika. I, pošto je motor kompaktniji, pozicioniran je bliže sredini vozila, što omogućava idealan odnos mase prednjeg i zadnjeg dela od 50:50. To doprinosi boljoj reakciji i agilnosti vozila, kao i preciznijem upravljanju. U to smo imali priliku da se uverimo tokom prvih nekoliko krugova ba stazi Centra NAVAK. Idealan raspored mase, pogon na zadnjoj osovini i elektronika koja vozaču dozvoljava da se donekle poizgra sa zanošenjem zadnjeg dela automobila, pravi su opijum. Istina je da da danas postoje snažniji sportski automobili, ali na prste jedne ruke mogu da se nabroje modeli koji pružaju toliko zabave za upravljačem. Automobili sa integralnim pogonom ili pogonom samo na prednjoj osovini, bez obzira na broj konjskih snaga, sa Suprom ne mogu da se porede kada je uživanje za upravljačem u pitanju.

DSC 9872
DSC 9871

Osnovna verzija ima veoma bogatu standardnu opremu koja uključuje 18-inčne točkove od lake legure, audio sistem sa četiri zvučnika i displej dijagonale 8,8 inča, kao i sportska sedišta presvučena crnom alkantarom. Toyota Supra Safety, između ostalog, nudi Pre-Crash Safety s funkcijom kočenja u slučaju opasnosti, detekciju pešaka i biciklista s funkcijom kočenja, LKA (Lane Keep Assist) za održavanje pozicije unutar kolovozne trake s aktivnim upravljanjem, kao i sisteme za „čitanje“ saobraćajnih znakova (Road Sign Assist) i prilagođavanje brzine (Intelligent Speed Assist).

Toyota C-HR Hybrid 2.0 – Snaga i ekologija

Pored sportske Supre, tokom jednodnevne prezentacije smo nakratko imali priliku da vozimo i novi redizajnirani C-HR u snažnijoj hibridnoj verziji. Nju pokreće dvolitarski benzinski agregat od 152 konjske snage i 190 njutnmetara obrtnog momenta. Njemu asistira elektromotor od 109 konjskih snaga i čak 202 njutnmetra obrtnog momenta. Sve to je dovoljno za ukupni potencijal sistema od 184 konjske snage.

DSC 9861

Sa ovim pogonom C-HR do sto kilometara na čas stiže za samo 8,2 sekunde, a posebno impresionira elastičnost u vožnji. Zahvaljujući asistenciji moćnog elektromotora ovaj kompaktni krosover prosto pleni snagom, a da pritom ostvaruje rekordno nisku prosečnu potrošnju i deklarisanu emisiju CO2 od samo 92 grama na 100 pređenih kilometara.

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste