Land Rover Discovery Sport – Avantura po svačijoj meri

Land Rover Discovery Sport je tek ulaznica u društvo renomiranog britanskog brenda. S obzirom na to da je najmanji u porodici, njegove ofroud mogućnosti nisu ni približno na nivou Defender-a, ali jesu više od mnogih premijum SUV modela njegovih dimenzija – taman po meri avanturizma svakog vozača

mercedes 2

Šta se radi na polovini životnog veka nekog modela? Najčešće, on se osveži promenom maske hladnjaka, a neki elementi dodatne opreme postanu standardni. To isto važi i za Discovery Sport, samo što su u Land Rover-u odlučili da odu mnogo dalje od toga. Zamenili su čak 70% delova, potpuno izmenili enterijer, ponudili dve vrste hibridnog pogona. Ukratko, izmenili su skoro sve što su mogli na postojećoj platformi, mnogo više nego što „običan“ redizajn podrazumeva.

U okolini Barselone najmanje smo se vozili asfaltnim drumovima i autoputem, ali sasvim dovoljno da osetimo da je novo izdanje modela Discovery Sport u većoj meri utegnuto od dosadašnjeg. Tačnije, „ne pliva“ više preko neravnina na asfaltu, već ostavlja utisak da je oslanjanje podešeno tako da neravnine upija bez izazivanja mučnine posle duže vožnje. Ukratko, bolji je za duga putovanja. Ipak, najzanimljivije osobine Discovery Sport je pokazao kada je sišao sa asfalta.

KOMPLETAN TEKST


Naslovna 34 320


close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste