Mercedes – Promovisana nova A klasa

Potpuno nova Mercedesova A klasa donosi evoluciju spoljašnjeg dizajna i pravu malu revoluciju u kabini

Ulaznicu predstavlja benzinski turbo motor od 1.400 „kubika“, 163 konjske snage i 250 njutnmetara obrtnog momenta

Posle meseci najava, „spaj šotova“ i tizera, konačno je i zvanično prestavljena nova Mercedes A klasa. Naslednik popularnog premijum kompakta donosi obilje inovacija. Spoljašnji dizajn nije radikalno promenjen, ali je novitet znatno agresivniji i sa više sportskog šarma, a proizvođač obećava i poboljšanu aerodinamiku. Na prvi pogled, mnogo više inovacija donosi kabina.

mercedes a class 03

Ona je dobila digitalne instrumente po ugledu na E klasu, sa dva velika monitora, s tim da je dostupan veliki broj načina personalizacije prikaza podataka. Komande se saopštavaju ili putem ekrana osetljivog na dodir, „tač peda“ na centralnoj konzoli, ili glasovnim putem. Iz Mercedesa poručuju da je sistem glasovnih komandi unapređen, tako da reaguje i na spontanije komande, pa je dovoljno reći „hladno mi je“, da bi grejanje bilo pojačano.

mercedes a class 02 

Motorizcija je već poznata. Ulaznicu predstavlja benzinski turbo motor od 1.400 „kubika“, 163 konjske snage i 250 njutnmetara obrtnog momenta, koji snagu prenosi preko sedmostepene transmisije sa dvostrukim kvačilom. U ponudi je i dvolitaski turbo benzinac od 225 konjskih snaga i 350 njutnmetara obrtnog momenta. U ponudi se za sada nalazi jedan dizel agregat, a u pitanju je četvorocilindraš od 1,5 litara radne zapremine 260 njutnmetara obrtnog momenta. Nova A klasa promoviše i naprednu polu-autonomnu vožnju, koja radi uz pomoć radara i kamera koje snimaju put i do 500 metara ispred vozila.

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste