Aston Martin – Potpuno novi Vantage

U prednjem delu je smešten V8 motor od četiri litra radne zapremine. On je pomeren iza prednje osovine koliko god je bilo moguće, tako da je ostvaren idealan balans po osovinama 50:50

Ime Vantage je kroz istoriju dodeljivano samo najtvrdokornijim sportskim modelima, a prvi put ga je poneo legendarni DB2, 1951. godine

U prošlom broju DRIVEin magazina smo objavili INTERVJU sa dvojicom čelnih ljudi kompanije Aston martin, koji su najavili preporod popularnog britanskog brenda i ofanzivu novih modela. To se očigledno i dešava, jer gama Aston Martina je sve veća i veća. Nedavno je promovisan potpuno novi Vantage.

Aston Martin Vantage Lime Essence 22

Čini se kao da novitet već na prvi pogled pravi blagi dizajnerski otklon u odnosu na modele koji iz pogona u gajdonu izlaze poslednjih desetak godina. Prednji deo je radikalno modifikovan, a od tradicionalne maske hladnjaka su praktično ostali samo obrisi, jer je ona sada transformisana u ogroman otvor za protok vazduha, koji se prostore do samog splitera u dnu. Poklopac motora je uzdignut u centralnom delu kako bi se lakše „spakovao“ motor, a zadnjim delom dominira ogroman difuzor, koji kod ovog modela ima i funkciju, odnosno nije samo dekor.

Aston Martin Vantage Lime Essence 16

U prednjem delu je smešten V8 motor od četiri litra radne zapremine. On je pomeren iza prednje osovine koliko god je bilo moguće, tako da je ostvaren idealan balans po osovinama 50:50. U pitanju je twin-turbo motor koji oslobađa 510 konjskih snaga i 685 njutnmetara obrtnog momenta. On snagu na zadnju osovinu prenosi preko osmostepene ZF automatske transmisije, a ubrzanje do sto kilometara na čas iznosi tri i po sekunde. Za efikasam prenos snage u krivinama zadužen je elektronski zadnji diferencijal, po prvi put ugrađen u Aston Martin automobil.

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste