Aston Martin – DB11 i bez krova

Volante, odnosno kabriolet verzija modela DB11, pleni nisvakidašnje elegantnim i dinamičnim dizajnom

Snaga se prenosi preko osmostepene automatike, a kako se ona ne bi rasiplala tu je diferencijal sa kontrolisanim priklizavanjem

Svojvremeno kada je promovisana kupe verzija modela DB11, iz Aston Martina su poručili da za tu kompaniju počinje novo poglavlje. Sada je tu i DB11 Volante, koji na ovu trvrdnju stavlja pečat. U pitanju je jedan od najlepših kabrioleta današnjice. Da li je i najbolji ne možemo još da znamo, ali prve karakteristike obećavaju.

DB11 Volante 06

Za pogon je zadužen twin turbo V8 motor od četiri litra radne zapremine, koji oslobađa 510 konjskih snaga. Ovaj motor snagu prenosi na zadnju osovinu, a performasama doprinosi i to što će ovaj pogon morati da pokreće veoma laku karoseriju izrađenu od aluminijuma. Snaga se prenosi preko osmostepene automatike, a kako se ona ne bi rasiplala tu je diferencijal sa kontrolisanim priklizavanjem.

DB11 Volante 12

Krov le takođe lagan platneni, ali u osam slojeva sa zvučnom i termo izolacijom, tako da DB11 može da se vozi u svim uslovima. Krov se otvara za samo 14 sekundi, a zatvara za 16 i to do brzine od 50 kilometara na čas. Sam krov je prošao kroz svojevrsnu „torturu“ koja je u toku mesec dana simulirala 10 godina upotrebe, a proizvođač garantuje funkcionisanje za minimum 100.000 otvaranja i zatvaranja.Da nije u pitanju automobil za jendu sezonu potvrđuje i to što ima grejanje obruča upravljača.

DB11 Volante 07

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste