Porsche – Cayenne trojka je stigao

Treća generacija modela Porsche Cayenne, SUV-a koji je promenio pravila igre, donosi mnogo tehničkih poboljšanja, ali se u mnogo toga ugleda i na manji Macan

Zadnje svetlosne grupe koje su optički povezane očigledno postaju novi dizajnerski potpis modela proizvođača iz Štutgarta

Sa dizajnerske tačke, očigledno je da su se Porsche stručnjaci opredelili da novitetu podare nešto dinamičniji izgled od prethodnika. Međuosovinsko rastojanje je ostalo nepromenjeno, ali je ukupna dužina nešto veća, dok je krov za samo devet milimetara niži. Proporcije,dakle, nisu drastično promenjene, ali dizajnerski trikovi doprinose da automobil izgleda dinamičniji i širi, a jedan od tih trikova su spojene zadnje svetlosne grupe.

P17 0707 a4 rgb

Enterijer je u potpunosti u Porsche stilu, ali uz određene promene. Savremeni trendovi su neumoljivi, tako da centralnom konzolom dominira ekran dijagonale 12,3 inča, koji je omogućio da sam kokpit bude “čistiji”, jer mnogi prekidači su nestali, a njihovu ulogu je preuzeo upravo monitor osetljiv na dodir. Kako je Cayenne automobil koji kupuju zaljubljenici u Porsche brend, ali kojima je prostranost primarna, ni taj aspekt nije zapostavljen, o čemu svedoči podatak da je zapremina prtljažnika uvećana za 100 litara u odnosu na prethodnika, na ukupno 770 litara.

interior 2simpv3

Novitet je postavljen da platformu koju deli sa automobilima kao što su Audi Q7 i Bentley Bentayga, ali ponuda motora je za početak ograničena. Za osnovni model namenjen je V6 turbo benzinac od tri litra radne zapremine i 335 konjskih snaga. Model Cayenne S pokreće 2.9 V6, ali sa čak 434 konjske snage. Modeli Turbo, Turbo S, Diesel i Hybrid su najavljeni za početak sledeće godine.

rear seats simpv3

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste