Seat – Bejbi Ateca

Novi model Arona u SEAT-ovoj SUV ponudi predstavlja mlađeg brata modela Ateca, koji je od njega manji i mnogo više prati savremene trendove

Dužinom od 4.138 milimetra, Arona je od modela Ibiz duža za samo 79 milimetra, ali tajna njene prostranosti se krije u 99 milimetara većoj visini

Modelom Arona španski proizvođač igra na potpuno drugu kartu u poređenju sa modelom Ateca, a manji model je očigledno namenjen mlađoj klijenteli. U prilog tome govori spoljašnji dizajn, izbor boja, kao i dopadljivo rešenje efekta lebdećeg korova, koje je u poslednje vreme u trendu. Dvobojna karoserija sa velikom izborom boja daje mnogo mogućnosti persobalizacije, poigravanja sa bojama je moguće i kada je enterijer u pitanju. Mladim vozačima su prilagođene i brojne mogućnosti komunikacije sa mobilnim uređeajima, pomenimo samo Apple Car Play, Android Auto i Mirror Link.

34 REAR xcellence final ok

Zahvaljujući tome Arona ima povoljniji klirens za vožnju van asfalta, ali i značajno više prostora za glavu na prednjim i zadnjim sedištima. Uzdignuta pozicija sedenja je obezbedila i više prostora za smeštaj prtljaga, a kompaktni SEAT krosover raspolaže sa čak 400 litra, što je izuzetno dobar rezultat u klasi.

SEAT Arona 012

Svi motori, benzinski i dizel, su sa turbo-kompresorima i direktnim ubrizgavanjem. Osnovnu verziju pokreće benzinac od jednog litra radne zapremine sa tri cilindra u verzijama od 95 i 115 konjskih snaga, a snažnija opcija je 1.4 turbo od 1.400 kubika, i 150 konjskih snaga, koji je opremljen sistemom deaktivacije cilindara. Dizel modele pokreće dobro poznati dizel od 1.600 kubika, u verzijama od 95 i 115 konjskih snaga.

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste