Mazda MX-5 RF – Za leto i zimu
FOTO: MAZDA

Mazda MX-5 RF – Za leto i zimu

Nova Mazda MX-5 RF se od standardne razlikuje po tome što je umesto mekog dobila čvrsti sklopivi krov

I pored nešto komplikovanije čvrste krovne konstrukcije, mazdini inženjeri su kod modela MX-5 RF uspeli da očeuvaju istu zapreminu prtljažnika

Mazda je na Salonu automobila u Njujorku prikazala hard-top verziju kompaktnog roadstera MX-5, koja je u imenu dobila dodatnu oznaku RF (Retractable Fastback). Novi MX-5 RF poseduje potpuno automatizovan krov, koji je moguće otvoriti ili zatvoriti do brzinane od 10 kilometara na člas. Zapremina prtljažnog prostora, uprkos nešto komplikovanijoj krovnoj konstrukciji, ostaje na skromnih 130 litara, kao i kod standardnog MX-5.

Pored toga, RF je dobio i šestostepeni automatski menjač, koji će da dopunjuje ponudu sa standardnom 6-stepenom manuelnom transmisijom, koju poseduje model sa klasičnim platnenim krovom. Izbor motora je ostao isti. U ponudi su 1,5-litarski i 2,0-litarski benzinski četvorocilindraši. Očekuje se da na evropskom tržištu, RF verzija bude prodavanija u odnosu na soft-top MX-5, baš kao što je to slučaj bio i do sada, uprkos višoj ceni za oko 3000 evra.