Porsche 718 Boxster – Samo bez panike!
Fotografije: Porsche

Porsche 718 Boxster – Samo bez panike!

Da, Porše je u novi Boxster ugradio dvolitarski motor od četiri cilindra! Razloga za zabrinutost ipak nema, i dalje je to pravi Porše

Na trenutak smo pomislili da nisu našli način da u Bokstera nekako smeste dvolitarski Folksvagenov turbo motor iz Golfa GTI. Srećom nije tako – u pitanju je nov bokser motor

Najsnažniji utisak kada su noviteti u pitanju poslednjih dana predstavlja promocija Poršeovog noviteta „718 bokster”. Ovaj model je još jednom uskomešao strasti na automobilskoj sceni i opet se po forumima javljaju zabrinuti fanovi Porše brenda sa strahovanjima. Razlog je na neki način i opravdan – ugradnja dvolitarskog turbo motora u ovaj popularni roudster.

Porsche 718
 

"S verzija do stotke ubrzava za 4,2 sekunde i dostiže maksimalnu brzinu od 285 kilometara na čas. Malo li je?

Iskreno, i mi smo se za trenutak zabrinuli, jer smo pomislili da nisu našli način da u Bokstera nekako smeste dvolitarski Folksvagenov turbo motor iz Golfa GTI. Srećom nije tako – u pitanju je nov bokser motor. To znači da će i ovaj Porše imati pravi a ne kobajagi zvuk, a smanjenje zapremine i broja cilindara zaista nije problem. Na kraju krajeva, Porše je i počeo za malim bokser motorima, pa zašto onda danas ne bi smeo da svoje modele modifikuje u skladu sa savremenim „daunsajzing” principima. Pogotovo ako to ne utiče loše na imidž, a da su performanse bolje od odlazećih modela - ne mora ni da se detaljno napominje.

Osnovni model ima dva litra, turbinu i 300 konjskih snaga, a do sto kilometara na čas ubrzava za 4,7 sekundi. Snažnija S verzija ima motor od 2,5 litara i 350 konjskih snaga. Ovaj model do stotke ubrzava za 4,2 sekunde i dostiže maksimalnu brzinu od 285 kilometara na čas. Malo li je?

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste