Redizajn admiralskog broda iz Ingolštata

Apdejtovana verziija najluksuznijeg Audi automobila, modela A8, biće dostupna u standardnoj I verziji sa produženim međuosovinskim rastojanjem, a vrh ponude će i dalje da predstavlja sportska S8 verzija

Spoljašnje izmene su prilično diskretne i svode se na novu masku hladnjaka koja je nešto većih dimenzija nego ranije, a blago je preoblikovan i prednji odbojnik. Većina promena je sakrivena unutar automobila

Opciono se uz novi Audi A8 nude i Digital Matrix LED prednje svetlosne grupe koje se sastoje 1,3 miliona mikro ogledala. Zahvaljujući ovoj tehnologiji omogućena je apsolutna kontrola svetlosnog snopa, od opcije za bolju preglednost u krivinama, sprečavanja zaslepljivanja vozača iz suprotnog smera, pa do mogućnosti iscrtavanja linija na kolovozu radi lakše noćne vožnje.

A861350

Interfejs u kokpitu sačinjavaju tri ekrana. Ekran od 10,1 inča je zadužen za multimediju, ekran od 8,6 inča služi za upravljanje klimatizacijom, dok istrument tablu sačinjava monitor od 12,3 inča. Opciono se nude i ekrani od 10,1 inča, namenjeni putnicima na zadnjoj klupi. Opcionali su i Bang & Olufsen muzički sistem od 23 zvučnika i četvorozonska klima.

A861392

Svi motori su izvedeni u verziji blagog hibrida. U ponudi se nalazi i dizel agregat, a reč je od trolitarskom šestocilindrašu V konfiguracije od 282 konjske snage. Osnovni benzinski pogon predstavlja takođe trolitarski šestocilindrš od 335 konjskih snaga. U ponudi se nalazi i 4.0 V8. Standardno on raspolaže sa 454 konjske snage, dok u S8 modelu oslobađa čak 563 KS, što je dovoljno za ubrzanje do sto kilometara na čas za 3,8 sekundi.

A861612