Dacia Jogger - Ekonomska klasa sa sedam sedišta

Potpuno nova Dacia Jogger postavlja potpuno nove standarde u kategoriji cena – kvalitet. U četiri i po metra karoserije može da se smesti sedam sedišta, dok u kombinaciji sa pet sedišta ima prostora za 712 litara prtljaga

Pored poznatog trocilindraša od jednog litra radne zapremine, Dacia Jogger će biti prvi model ovog proizvođača koji će se nuditi u hibridnoj verziji

Predstavljena je Dacia Jogger. U pitanju je porodični automobil koji se nudi u verzijama sa pet ili sedam sedišta, a koji će prema trenutnim najavama biti najpristupačniji sedmosed na tržištu. Karoserija je osmišljena tako da kombinuje prostranost SUV klase, ali i prostranost i praktičnost monovolumena ili karavana. Ipak, klirens od 200 milimetara model Jogger svrstava najpre u klasu krosovera.

All NewDaciaJogger(3)

Karoserija dužine 4,5 metara je bila dovoljna za međuosovinsko rastojanje od čak 2,9 metara. Zahvaljujući tome je bila moguća ugradnja trećeg reda seišta. Sa podignutim trećim redom sedišta prtljažnik raspolaže sa skromnih 213 litara, koji se uvećavaju na rekordnih 712 litara u petosed kombinaciji. Zadnja klupa, onosno srednji red sedišta, je deljiv, ali nije pomičan po dužini. Naravno, Jogger će se nuditi i u verziji bez trećeg reda sedišta, koja će biti pristupačnija.

All NewDaciaJogger(4)

Od modela Sandero je preuzet patent krovnih šina koje se skidaju i postavljaju poprečno, tako da nije potrebna kupovina krovnog nosača. Takođe je iz aktuelnih modela preuzeto uređenje kokpita, što je dobra vest. To znači da je tu pregledna tabla sa instrmentima, odlična multimedija, kao i dobra prednja sedišta.

All NewDaciaJogger(8)

Od aktueelnih modela je preuzet trocilindarski turbo benzinki motor od jednog litra. On raspolaže sa 100 ili 110 konjskih snaga, u zavisnosti da li je u pitanju standardna verzija, ili model koji ima ugrađen sistem za voznju na TNG. Snaga se prenosi preko šestostepene manulne transmisije. Tokom 2023. godine model Jogger će postati prva hibridna Dacia, kada će u njega biti ugrađen 1.6 benzinski motor potpomognut elektromotorom. Ovaj model će biti u stanju da oko 80 odsto gradskih relacija peveze u električnom modu.

All NewDaciaJogger(1)