Unapređen Kia bestseler, model Ceed

Ceed, Kijin najprodavaniji model, dobio je savremena poboljšanja za modelno godište 2022., uključujući i dinamično i sportski dizajnirane detalje

Petovratni hečbek, karavan i shooting brake razotkrivaju potpuno redizajniran prednji deo, sportski zadnji kraj, drugačije naplatke te osvežene boje karoserije i kabine, koji stiže na jesen

Redizajn prednjeg dela i osveženje spoljašnjosti za sportski i dinamičan izgled sa pomlađenim, odvažnim i savremenim dizajnom te novim Kia logom. Jedinstvena tigrova maska zbog koje je Ceed postao najpoznatija Kia sada je zbog elegantnog i modernog izgleda unapređena sjajnom crnom i saten hromiranom gornjom i donjom lajsnom u obliku krila. Plug-in hibridne (PHEV) varijante dobile su zatvorenu masku sa agresivnim oblikom i kontrastnim bojama.

R9A7234 online Medium

Nove pune LED farove, koji su sada zbog veće prepoznatljivosti i bezbednosti dobili i dnevna svetla, imaju sve varijante Ceed-a. Tri modula u obliku strelica okružuju LED maglenku i duga/kratka svetla. Dnevna svetla ujedno služe i kao migavci. Ceed hečbek u varijantama GT-Line i GT dobio je nova LED zadnja svetla koja se sastoje od 48-delnog saća sa crvenim oivičenjem. Multifunkcijski moduli postavljeni su u pet redova i presvučeni zatamnjenim staklom. Kod aktiviranja migavaca LED svetla u određenim redovima svetle sekvencijalno.

AZ3I1769 online Medium

U kabini Ceed-a vozača odmah dočeka kvalitetna unutrašnjost, savremene boje, na dodir prijatni materijali i izgled dopadljiv svim putnicima. Panoramski krovni otvor omogućava kontakt s prirodom i kreira inspirativan prostor. Tapaciranje sedišta moguće je u čak 9 dezena, od toga su 4 nova. Na raspolaganju su, između ostalog, crna semiš koža s kontrastnim sivim (GT-line) i crvenim (GT) šavovima. GTline i GT su dobili novu ručicu menjača modernog izgleda, dok je automatski menjač sa na dodir prijatnom ručicom, presvučenom perforiranom kožom, dobio dašak luksuza. Unutrašnjost Ceed-a donosi moderan stil sa premium funkcionalnošću i vrhunskom tehnologijom. Veliki ekran od 12,3 inča na armaturnoj ploči i ekran od 10,25 inča nacentralnoj konzoli unapređuju vozačevu interakciju sa vozilom.

AZ3I0929 online Medium

Porodica Ceed kupcima nudi najsavremenije pogone, uključujući plug-in hibrid (PHEV) i blagi hibrid (MHEV), snage od 100 KS do 204 KS. Stranke Ceed-a moći će da biraju između turbo benzinskih (1.0 T-GDI i 1.5 T-GDI) i dizel motora (1.6 CRDi), koji dele Kijinu motornu tehnologiju Smartstream. Novi 1,5-litarski T-GDi motor proizvode u Kijinoj fabrici u Slovačkoj, gde proizvode i sve članove porodice Ceed. Ovaj novi Smartstream motor, koji će zameniti dosadašnji 1.4 TGDi, raspoloživ je u paru sa 7-stepenim menjačem s dvostrukim kvačilom (7DCT) ili s 6-stepenim ručnim menjačem (6MT) i proizvodi 160 KS, dok ujedno u vazduh ispušta niže emisije štetnih gasova.

AZ3I1247 online Medium

Novi 1,5-litarski turbo benzinac je u ponudi i kao blagi hibrid (MHEV), dok je dizelski Ceed sa 136 KS rapoloživ kao blagi hibrid sa inteligentnim ručnim menjačem (iMT) ili 7DCT automatikom. Po prvi put je MHEV i DCT tehnologiju dobio i 1.0 turbo benzinski motor koji kupcima nudi niže emisije. Proizvodnja unapređenog Ceed-a kreće sredinom avgusta u Kijinoj evropskoj fabrici (Žilina, Slovačka), a početak prodaja se očekuje na jesen.

AZ3I1177 online Medium