Poredstavljena je potpuno nova Opel Astra

Opel je otkrio potpuno novu, šestu generaciju Astre. Priča o uspehu Opelovog bestselera započela je pre 30 godina potomkom legendarnog Kadetta

Sa potpuno novom Astrom, nemački proizvođač sada otvara sledeće poglavlje - po prvi put je ovaj model kompaktne klase dostupan sa električnim pogonom

Nova Opel Astra stiže početkom sledeće godine kao sportski hatchback sa pet vrata i sa još više prostora od svoje prethodnice. Sa dužinom od 4.374 milimetara i širinom od 1.860 mm, pogađa samu sredinu kompaktnog segmenta. Zahvaljujući posebno kratkom prednjem delu, nova Astra je samo 4,0 mm duža od prethodnog modela, uprkos znatno povećanom međuosovinskom rastojanju od 2.675 mm (+13 mm). Bez obzira na mišićav, samouveren stav, prtljažnik nove Astre sa podesivim podom i dalje nudi vozaču i četvorici putnika 422 litara prtljaga.

02 Opel Astra 516123

Dizajn je svakako najveće iznenađenje. Posle SUV modela Mokka, Crossland i Grandland, nova Astra je prvi Opelov hatchback koji tumači smelu i čistu filozofiju dizajna brenda. Opel Vizor, novo lice marke koja se prvi put videla na Mokki i centralni element spoljnog dizajna, prati Opelov kompas gde su vertikalna i horizontalna linija - oštar nabor na haubi i grafika krila u obliku krila dnevnih svetla - presecaju se sa amblemom Opelove Munje u sredini.

03 Opel Astra 516124

Veliki dizajnerski skok je očigedan i u unutrašnjosti nove generacije Astre. Uz potpuno digitalni Pure Panel, analogni instrumenti odlaze u istoriju. Umesto toga, novi interfejs HMI sa svežom, modernom grafikom nudi kupcima čisto, intuitivnije iskustvo. Putnici mogu novom Astrom da upravljaju intuitivno preko izuzetno širokih ekrana osetljivih na dodir, baš kao i pametni telefon. Opelovi dizajneri i inženjeri su se pobrinuli da vozač dobije sve potrebne informacije i korisne radne mogućnosti, ali da nije opterećen suvišnim podacima ili funkcijama. Pored toga, ključnim postavkama kao što je kontrola klime i dalje se može upravljati putem fizičkih prekidača.

05 Opel Astra 516121

Opel je takođe unapredio komfor u novom modelu kompaktne klase. Prednja sedišta, razvijena u Opelu, imaju sertifikat AGR i svojom primernom ergonomijom su izuzetno udobna, posebno na dugim putovanjima. Vozača podržavaju najsavremeniji sistemi pomoći u rasponu od head-up displeja do poluautomatizovanog sistema pomoći Intelli-Drive 2.0 i kamere Intelli-Vision od 360 stepeni.

09 Opel Astra 516130

Nova Astra biće dostupna od početka prodaje sa moćnim plug-in hibridnim električnim pogonom, kao i visoko efikasnim benzinskim i dizel motorima, elektrifikujući Opelov model kompaktne klase prvi put u istoriji brenda. Snaga se kreće od 81kW (110ks) do 96kW (130ks) kod benzinskih i dizelskih varijanti i do 165kW (225ks) izlaznog sistema sa priključnim hibridnim varijantama. Šestostepeni menjač je standardni kod benzinskih i dizelskih pogonskih agregata, sa osmostepenim automatskim menjačem (elektrifikovan plug-in hibrid) koji je opcionalan kod snažnijih motora.

15 Opel Astra 516136