Novi komercijalni i putnički modeli iz Renault-a

Renault je predstavio nove modele u svojoj paleti komercijalnih vozila: novi Renault Trafic, potpuno novi Renault Express Van koji stiže na naše tržište u aprilu, kao i novi Renault Kangoo Van

Komercijalna verzija Renaulta Trafic će se na domaćem tržištu pojaviti u 2022, a Renault Kangoo koji će takodje biti komercijalizovan 2022. godine, nije planiran za lokalno tržište

Novi Renault Express Van ima najbolje dimenzije u klasi: 1,91 m korisne dužine (uz punu pregradu) u vozilu dužine 4,39 m kao i klizna bočna vrata sa otvorom širine 716 mm. Najveća nosivost iznosi 780 kg za benzinsku verziju i 650 kg za dizel verziju, što ga čini praktičnijim nego ikada. Novi Renault Express Van ima i rekordan kapacitet prostora za odlaganje u prednjem delu (gotovo 48 litara) i najveći utovarni kapacitet od 3,7 m³. Novi Renault Express Van je dostupan u Evropi i sa 1,3-litarskim benzinskim motorom TCe 100 FAP, a u Srbiji samo sa 1,5-litarskim dizel motorima Blue dCi od 75 ili 95 KS. Ovi motori su kombinovani sa 6-stepenim ručnim menjačem.

36 2021 RENAULT LCV SHOW OPEN NEW DOORS 2

Renault predstavlja dve nove verzije modela Trafic za prevoz putnika koje će ispuniti sve vaše potrebe. Potpuno novi Renault Trafic je dostupan u verzijama Passenger, za prevoz više putnika, ili SpaceClass, za prevoz VIP klijenata. Potpuno novi Trafic Passenger je posebno prilagođen velikim porodicama, kompanijama i državnim službama zaduženim za prevoz putnika. Ispunjava potrebe za modularnijim rasporedom sedišta, bez kompromisa u pogledu udobnosti i skladištenja.

2021 Nouveau Renault Trafic en situation (1)

Potpuno novi Renault SpaceClass je namenjen zahtevnijim kupcima, onima koji žele prilagodljivost, prostor i ekskluzivnu udobnost. Unutrašnjost je potpuno obnovljena. Ima najviše prostora za glave u klasi – čak 935 mm. Zahvaljujući boljoj organizaciji pretinaca za odlaganje optimizovana je zapremina pretinaca od 86 l. Potpuno novi Traffic Passenger i potpuno novi SpaceClass dostupni su u dve dužine i mogu prevesti do devet osoba uz 1,8 m3 teretnog prostora.

2021 Nouveau Renault Trafic en situation (2)

Novi Renault Trafic Passenger i potpuno novi SpaceClass sad su dostupni i sa dva motora Blue dCi koji će odgovarati svačijim potrebama. Motori su opremljeni sistemom Stop & Start i ispunjavaju zahteve norme Euro 6D Full. Početni motor je potpuno novi Blue dCi 110 sa 6-stepenim ručnim menjačem. Sledi ga potpuno novi Blue dCi 150 sa dodatnih 5 KS i 6-stepenim ručnim menjačem ili 6-stepenim automatskim menjačem EDC. Šestostepeni automatski menjač sa dve spojke EDC, povećava udobnost i odzivnost brzim i preciznim promenama stepena prenosa.

2021 Nouveau Renault Trafic Combi