Bentley Continental GT Speed – Novo ime brzine

Potpuno novi Bentley Continental GT Speed je zvanično, bar po tvrdnjama renomirane britanske kompanije, Benetley sa najviše sportskog pedigrea u 101 godinu dugoj i veoma bogatoj istoriji

Za pogon je zadužen isti motor kao i u drugim modelima sa Speed potpisom, a u pitanju je W12 u verziji od 650 konjskih snaga i 900 njutnmetara obrtnog komenta

Podrazumeva se već da se snaga do podloge prenosi preko osmostepene automatike i sva četiri točka, a ova snaga kupeu mase 2.244 kilograma obezbeđuje nestvarno ubrzanje do sto kilometara na čas za samo 3,5 sekundi. Maksimalna brzina iznosi 335 kilometara na čas. Ovaj superkupe definitivno u tom pogledu opravdava Speed dodatak u imenu.

New Bentley Continental GT Speed 2021 3

Naravno, ne krije se sve u sirovoj snazi, tu je i mnogo tehnički naprednih novotarija. Transmisija u Sport modu stepene prenosa menja dvostruko brže od standardnog modela Continental sa W12 motorom. Opciono se nude i keramičke kočnice koje obezbeđuju bolje zaustavljanje,a štede čak 33 kilograma mase.

New Bentley Continental GT Speed 2021 2

Zadnji diferencijal ima elektronski kontrolisano proklizavanje kako bi se snaga što efikasnije prenela do podloge, a voznim karakteristikama u zahtevnim uslovima vožnje će svakako doprineti i upravljanje na sva četiri točka. I pored činjenice da je ovaj model opremljen 4x4 pogonom, vozač nije uskraćen za zadovoljstvo sportskog stila vožnje, jer u Sport modu se više snage šalje na zadnju osovinu.

New Bentley Continental GT Speed 2021 5

I pored sportskog šarma, podrazumeva se da ovaj GT kupe raspolaže sa obiljem luksuza. Tu su četiri superkomforna zasebna sedišta, a u zadnjem delu karoserije se nalazi nevelik prtljažnik zapremine 235 litara. Ručno izrađena kabina obložena najkvalitetnijim materijalima se podrazumeva. Spomenimo samo to da kupac može da bira izmađu 15 osnovnih boja kožnih presvlaka koje mogu da se kombinuju sa 11 boja sekundarnih presvlaka.

New Bentley Continental GT Speed 2021 13