Predstavljen je redizajnirani Citroen C3 Aircross

Novi Citroen C3 Aircross je prošao kroz prvi redizajn koji je doneo izmenjen izgled prednjeg dela karoserije, kao i manje promene u kabini

Najočiglednije su izmene na prednjem delu, koji je dobio nešto agresivniju masku hladnjaka, a primetan je i redizajn svetlosnih grupa.

Citroen C3 Aircross je prepoznatljiv po dvodelnim prednjim svetlosnim grupama, a donje su sada iz kvadratnog oblika transformisane u izduženiju formu koja se nadovezuje na masku hladnjaka, a po obliku su slične gornjim farovima. Sve u svemu, C3 Aircross izgleda svežije i atraktivnije. Tome je dodato još sedam novih nijansi karoserije, što daje čak 70 kombinacija boja karoserije i krova. U ponudi se nalaze točkovi dimanzija 16 ili 17 inča.

CL21.003.020

I u kabini su primetne određene modifikacije. Ugrađen je nov veći devetoinčni monitor na centralnoj konzoli, a multimedija očekivano ima mogućnost povezivanja sa Android i IOS operativnim sistemima mobilnih uređaja. Praktični pretinac kod centralne konzole sada nudi više prostora za skladištenje, a dostupan je i putnicima na zadnjoj klupi.

CL21.003.008

Od naprednih sistema tu je prepoznavanje saobraćajnih znakova, automatsko kočenje, kao i automatska kontrola dugih svetala. Pregeldnosti i lakoći rukovanja doprinosi kamera od 360 stepeni, kao i hed ap dsplej. Iako C3 Aircroass nije terensko vozilo, opciono se nudi hill-descent sistem za kontrolu laganog spuštanja navećim nagibima, kao i grip control sistem, koji olakšava manevrisanje na klizavim podlogama.

CL21.007.005

Ponuda motora je ostala nepromenjena. Osnovu i dalje predstavlja veoma popularni trocilindrični benzinski agregat koji se nudi u verzijama od 110 ili 130 konjskih snaga. Slabiji snagu do prednje osovine prenosi preko manuelne šestostepene transmisije, dok se uz snažniju verziju opciono nudi i šestostepena automatika. U Citroenu još ne odustaju od dzel motora, tako da se kupcima nudi HDI agregat u verzijama od 110 ili 120 konjskih snaga.

CL21.005.001