Audi predstavio električni e-tron GT

Novitet će se nuditi u dve verzije e-tron GT quattro i RS e-tron GT, koji će se razlikovati po snazi, a time i po performansama

Iz Audija poručuju da je novi e-tron GT jedan od najvažnijih modela. Deli platformu sa Porsche-om Taycan, a proizvodiće se u istoj fabrici gde se sklapa i supersporski Audi R8

Osnovna verzija koja nosi oznaku e-tron GT quattro će posedovati dva elektromotora postavljena na prednju i zadnju osovinu, čime će biti obezbeđen permanentni 4x4 pogon. Ova verzija raspolaže sa 459 konjskih snaga i 630 njutnemtara obrtnog momenta. To je dovoljno za ubrzanje do sto kilometara na čas za 4,1 sekundu i maksimalnu brzinu od 244 kilometra na čas. Ovaj model će imati elektronski kontrolisane amortizere, zadnji diferencijal sa kontrolom proklizavanja i kočnice desetoklipne kočnice.

15GTOutdoor44542

Snažniji RS e-tron GT takođe ima dva elektromotora, ali sa deklarisanih 590 konjskih snaga i 830 njutnmetara obrtnog momenta, s tim da launch control sistem privremeno može snagu da podigne do 637 konja. Sve to je dovoljno za ubrzanje do sto kilometara na čas za 3,3 sekunde, dok je maksimalana brzina limitirana na 250 kilometara na čas. Za bolje kontrolisanje ovako velike snage tu je novo vazdušno oslanjanje, sofisticiraniji zadnji diferencijal i kočnice u volfram-karbid tehnologiji. Opciono se nude upravljanje na sva četiri točka i kočnice od kompozitnih materijala.

GTOutdoor43736

Standardna i RS verzija modela e-tron se razlikuju i po brojnim dizajnerskim elementima. Ono što je zajedničko za oba modela je veliki trud koji je uložen na poboljšanje aerodinamike, a sve sa ciljem unapređenja performansi, ali možda pre toga i ekonomičnosti. Audi inženjeri su uspeli da postignu koeficijent otprora vazduha Cd 0.24, što je jedan od rekorda u ovoj klasi. Rezultat nije izostao, tako da je najavljena autonomija ovog modela od 480 kilometara.

GTOutdoor43907

Što se punjenja baterija tiče, upotrebljen je isti sistem kao i kod modela Porsche Taycan. Punjenjem na wallbox kućnim punjačima baterija tokom noći može da se napuni u potpunosti. Na brzom punjaču su 23 minuta dovoljna za punjenje do 80 odsto kapaciteta, odnosno svakih pet minuta punjenja se dobija novih 100 kilometara autonomije. 

GT242816 1