Dacia Bigster – Ulazak u novi segment tržišta

Predstavljanjem studijskog modela Bigster, Dacia najavljuje promociju C-SUV modela, koji će ponuditi veću prostranost od aktuelnog modela Duster

Iako u svakom pogledu nudi više, model Bigster će zadržati osnovne Dacia principe, poput jednostavnosti, odsustva nepotrebnih detalja i sa cenom koja je inače rezervisana za modele klase ispod

Dacia očigledno ima ozbiljne planove kada je širenje ponude SUV modela u pitanju. Posle uspeha modela Duster, koji je odavno promovisan u drugoj generaciji, predstavljen je pristupačni električni gradski SUV model Spring, a sada je studijom Bigster najavljen model veći od Duster-a, koji će biti baziran na platformi C segmenta.

DaciaBigsterConcept9hr0014012021(2)

U pitanju je suv model ukupne dužine 4,6 metara, kojim Dacia pored potpuno nove klase, u kojoj do sada nije imala predstavnika, promoviše i neke dizajnerske inovacije. Još su tu dnevna LED svetla u obliku slova Y, samo još naglašenija, a dizajn nimalo ne podseća na dosadašnje Dacia modele, čime se najavljuju novi pravci u kreiranju serijskih modela popularne marke sa Karpata.

DaciaBigsterConcept9hr0014012021(5)

Iz kompanije Dacia poručuju da je očuvana filozofija ovog brenda. Cena serijske verzije će biti u rangu standardnih modela klase ispod, a akcenat će biti i na jednostavnosti. To se vidi i sa prvih fotografija. U potpunosti su sa karoserije eliminisani detalji koji oponašaju aluminijum, a svaki elemenat karoserije ima svoju svrhu. Većina komponenti je izrađena od reciklirane plastike, što dodatno naglašava racionalnost, koja je osnovna filozofija Dacia brenda.

DaciaBigsterConcept9hr0014012021(7)

Iz kompanije poručuju da će model Bigster, zahvaljujući povećanim spoljašnjim dimenzijama, ponuditi osetno više prostora u kabini. Iako za sada nema detalja po pitanju pogona, već je najavljeno da je platforma koja se koristi za razvoj ovog modela prilagođena, pored standardnih vidova pogona, i za one alternatvne, poput hibridnog pogona.

DaciaBigsterConcept9hr0014012021(8)