Nissan Qashqai - Spoj naprednog dizajna i udobnosti

Novi Nissan Qashqai pruža elemente vrhunskog dizajna u kombinaciji sa naprednim tehnologijama ugrađenim u automobil uključujući ekrane visoke rezolucije, head-up ekran za vozača i bežično punjenje pametnih telefona

Novi Qashqai nudi napredni infotainment sistem sa portfoliom povezanih usluga vodećim u klasi, uključujući integraciju pametnih telefona bez napora, Wi-Fi u automobilu za do sedam uređaja

Skoro petnaest godina prodaje omogućili su Nissanovim dizajnerskim i inženjerskim timovima da prikupe povratne informacije miliona kupaca i obezbede da Qashqaia najnovije generacije bude beskompromisan i u najvećoj meri usmeren na korisnike. Napredne tehnologije Nissanove inteligentne mobilnosti su nadohvat ruke vozača, sa udobnošću i kvalitetom pri svakom dodiru. Novi vrhunski materijali, pametne funkcije i pažljivo osmišljeni detalji poboljšavaju kabinu koja pruža inovativan dizajn i praktičnost u svakoj dimenziji.

Novi materijali za sedišta stvaraju privlačnu i raskošnu kabinu u kojoj možete da se opustite. Za izradu novog dizajna Nappa kože potrebno je 25 dana i više od 60 minuta za dizajn novog vezenog 3D dijamantnog štepa. Za dodatnu notu luksuza, uvedena je funkcija masažnog sedišta sa tri programska načina rada na vrhunskim verzijama za oba prednja sedišta sa prilagođenim podešavanjima preko sistema NissanConnect. Za stvaranje prijatnog i umirujućeg okruženja, u celoj kabini se koristi novo belo ambijentalno osvetljenje koje svojom ujednačenošću daje vrhunski i harmoničan utisak.

qashqai 100

Velika pažnja posvećena je kvalitetu ergonomskog i estetskog prekidača menjača i tasterima sa visokokvalitetnim, taktilnim osećajem koji pružaju korisnicima više samopouzdanja i prefinjenosti. Raspored na centralnoj konzoli je optimizovan zahvaljujući saradnji između Nissanovih dizajnera i inženjera kako zbog ergonomije tako i upotrebljivosti. Centralno mesto zauzima novi, pametni i manji selektor brzina za automatske verzije. Na verzijama sa pogonom na sva četiri točka, prekidač za izbor načina vožnje je stilizovan sa mat hromiranim prstenom i piano crnom završnom obradom, dajući vozačima taktilni portal za različite načine vožnje.

Novi, potpuno elektronski 12.3-inčni TFT multi-informacioni ekran visoke rezolucije nudi izbor prilagođenih rasporeda za prikaz navigacije, zabave, saobraćaja ili informacija o vozilu, a sve se kontroliše pomoću novog taktilnog prekidača za biranje smeštenog na upravljaču. Tradicionalna tekstura rezanog stakla “Kiriko” takođe je dodata TFT-ovoj digitalnoj pozadini – priznanje Nissanovom japanskom DNK.

Inovativni novi 10.8-inčni Head-Up ekran (HUD) pruža najveću veličinu slike u segmentu. Ključna navigacija, pomoć vozaču i informacije o putu projektuju se na vetrobransko staklo u visini očiju vozača što omogućava vozačima da ostanu fokusirani na put radi veće udobnosti i samopouzdanja za upravljačem.

Veštine Home-to-Car (od kuće do automobila) kompatibilne su sa Google pomoćnikom i Amazon Alexa uređajima, uz Alexa funkcionalnost predstavljenu za treću generaciju Qashqaia. Sistem podržava širok spektar komandi, uključujući mogućnost da vozači šalju odredišta na navigaciju automobila govorom sa svog pametnog uređaja, što minimizira vreme potrebno za unos odredišta. Vrata prtljažnika koja se otvaraju i zatvaraju bez dodira omogućavaju pristup prtljažniku kada su ruke sve samo ne slobodne. Ukupan kapacitet za prtljag povećan je za više od 50 litara u odnosu na model prethodne generacije, delimično zbog spuštanja poda prtljažnika za 20 mm kao posledica poboljšanog dizajn zadnjeg vešanja.