Mercedes-Maybach S-Klasa – Otelotvorenje luksuza

Nedugo po promociji S klase u standardnoj verziji, iz Mercedesa stiže superluksuzno izadnje sa Maybach pečatom, koje donosi neke potpuno nove standarde u najvišj klasi

Maybach verzija ima 18 cm duže mđuosovinsko rastojanje od produžene verzije S klase, a koliko pažnje je posvećeno detaljima možda najbolje ilustruje podatak da nasloni za ruke imaju ugrađene masažere

Mercedes-Maybach S-Klasa u svakom detalju predstavlja najviši nivo luksuza i ravnopravno može da konkuriše kompanijama Rolls Royce i Bentley, a u mnogim aspektima i prednjači. Na zahtev, ekskluzivni izgled Mercedes-Maybach S-Klase može se unaprediti dvobojnom završnom bojom sa linijom razdvajanja. Boja se nanosi ručno prema najvišim kriterijumima kvaliteta. Mercedes-Maybach S-Klasa se takođe razlikuje od svojih bratskih modela kada se gleda bočno: zadnja vrata su šira, a C-stubovi imaju fiksno osvetljenje (quarterlight). Logotip brenda Maybach na stubu C naglašava ekskluzivnost.

20C0535 120

Na zahtev, Mercedes-Maybach S-Klasa može biti opremljena komfornim zadnjim vratima sa električnim pogonom. Pomoću ove funkcije, široka zadnja vrata mogu se lako otvoriti i zatvoriti sa malo sile čak i pri nagibu. Integracija u sistem za informisanje i kontrolu MBUX i Blind Spot Assist osigurava visok nivo praktičnosti upravljanja i dodatnu sigurnost. Zadnjim vratima se takođe može upravljati sa vozačevog sedišta - važna funkcija prilikom vožnje sa vozačem.

 

Unutrašnjost Mercedes-Maybach S-Klase zasnovana je na potpuno novom dizajnu enterijera nove Mercedes-Benz S-Klase. Velike ukrasne površine na prednjim sedištima su nova karakteristika Mercedes-Maybach-a. Obloge od visokokvalitetnog drveta okružuju zadnji deo naslona prednjih sedišta, stvarajući utisak luksuznih i prostranih fotelja. Ukoliko se odabere zadnji deo vozila u opciji Prve klase, slično upadljivo područje ukrasne obloge postavljeno je između dva zadnja putnika.

20C0535 135

Sa aktivnom kompenzacijom buke na putu, unutrašnjost ionako vrlo tihe Mercedes-Maybach S-Klase postaje još tiša. Na sličan način kao slušalice sa prigušivanjem šuma, sistem smanjuje neželjenu buku niske frekvencije koristeći kontrafazne zvučne talase. Visokokvalitetni bas zvučnici Burmester 4D sistema surround zvuka koriste se za reprodukciju zvuka.

20C0535 135

Još bolju udobnost i okretnost u vožnji, kao i inovativne funkcije poput podizanja karoserije pri bočnom udaru, pruža aktivno vešanje E-ACTIVE BODY CONTROL, koje je kombinovano sa standardnim vazdušnim oslanjanjem AIRMATIC. U stanju je da kontroliše sile opruge i prigušivača (spring and damper forces) na svakom točku pojedinačno. Zajedno sa sistemom za skeniranje puta (ROAD SURFACE SCAN) i funkcijom nagiba u krivinama (CURVE, E-ACTIVE BODY CONTROL) omogućava izvanredan nivo udobnosti.

20C0535 018

Očekuje se da će Mercedes-Maybach prvobitno u Nemačkoj, od druge polovine 2021. godine moći da se vozi u uslovno automatizovanom režimu sa novim DRIVE PILOT sistemom (opciona oprema) u situacijama kada je gustina saobraćaja velika ili u odgovarajućim delovima autoputa. Skidanjem pritiska sa vozača, ovo mu omogućava da preduzima sekundarne aktivnosti kao što je surfovanje internetom ili prolazak kroz e-poruke u kancelariji u automobilu (In-Car Office).

20C0535 022
close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste