Ferrari SF90 predstavljen u Spider verziji

Novi Ferrari SF90 Spider se u potpunosti oslanja na mehaniku koju nosi kupe verzija Stradale, ali umesto platnenog je upotrebljen lagani krov od čvrstog materijala

Pogon je ostao nepromenjen, što znači da je Ferrari SF90 Spider još jedan superautomobil u plug in hibridnoj verziji sa pogonom na sva četiri točka

Osnovni pogon modela SF90 Spider obezbeđuje V8 motor od četiri litra zapremine u turbo tehnologiji, koji uz pomoć elektromotora raspolaže ukupnim potencijalom od 986 konjskih snaga i sa 900 njutnmetara obrtnog momenta. Benzinski motor je postavljen centralno i pokreće zadnju osovinu, dok se elektromotor od 217 KS nalazi napred i pokreće prednje točkove. Zahvaljujući tome ovaj model raspolaže 4x4 pogonom, što omogućava bolji prenos snage prilikom polaska iz mesta, ali i na izlasku iz krivina. Sa ovim pogonom sprint do sto kilometara na čas traje 2,5 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 340 kilometara na čas.

New Ferrari SF90 Spider 2020 5

Naravno, pored performansi, hibridni sistem ima još neke pogodnosti. Kako je u pitanju plag in tip hibrida, Ferrari SF90 Spider može da se vozi i u potpuno električnom modu, u kom ima istina skromnu autonomiju od 25 kilometara, dok je maksimalna brzina limitirana na 135 kilometara na čas. Baterija se dopunjujje ili tokom vožnje, kao kod svakog hibrida, ali da bi vožnja bila moguča samo u električnom modu, potrebno je njeno dopunjavanje preko eksternog izvora.

New Ferrari SF90 Spider 2020 6

Sve ove tehničke karakteristike su identične kupe verziji, a ni dizajn nije značajnije modifikovan. Sa podignutim krovom Spider verzija se od Stradale modela vrlo malo razlikuje. U zadnjem delu se nalazi i aktivni spojler, koji menja ugao i po potrebi poboljšava prijanjanje zadnje odovine ili smanjuje otpor vazduha.

New Ferrari SF90 Spider 2020 7

Novitet je opremljen sa nekoliko modova vožnje koji se biraju preko prekidača na upravljaču, a jedna je i Slip Slide Control, koji olakšava kontrolisana bočna proklizavanja. U ponudi se nalazi i Assetto Fiorano paket, koji primenom lakih materijala poput kompozita, ovom modelu dodatno smanjuje masu za 21 kilogram, a koji je namenjen ljubiteljima vožnje na zatvorenim stazama.

New Ferrari SF90 Spider 2020 9
New Ferrari SF90 Spider 2020 10
close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste