Volkswagen predstavio Golf “karavan” i Alltrack

Osma generacija Volkswagen Golf-a u Estate, odnosno “karavan” verziji, raspolaže prtljažnikom zapremine 611 litara, što je povećanje od šest litara u odnosu na prethodnika

Očigledno je, pošto je prtljažnik inače bio velikih dimenzija, osnovna želja dizajnera bilo povećanje prostora na zadnjoj klupi, koja sada zahvaljujući produženom međuosovinskom rasojanju nudi dodatnih 48 milimetara prostora za noge

Inače, novitet u odnosu na prethodnika ima ukupnu dužinu povećanu za 66 milimetara, što je, pored poboljšanja prostranosti, doprinelo kreiranju elegantnije linije karoserije. Naravno sve se to nije negativno odrazilo na prostranost i praktičnost. Inače veliki prtljažnik zapremine 611 litara se obaranjem zadnje klupe uvećava do 1.642 litra. Opciono peta vrata mogu da budu sa električnim pokretanjem, naravno i sa funkcijom otvaranja pomeranjem noge iza zadnjeg odbojnika.

The new Golf Estate R Line 26736

Za pogon su zaduženi najsavremeniji motori iz Volkswagen ponude. Novi eTSI benzinski agregati potpomognuti blagom hibridnom tehnologijom ostvaruju nisku potrošnju. Zahvaljujući kaišem pokretanom atarter-generatoru i litijum jonskoj bateriji, računar je u stanju da gasi motor prilikom lagane vožnje, vožnje na nizbrdici ili prilikom usporavanja. Dostupni su i TDI dizel motori koji zahvaljujući AdBlue tehnologiji dodatno redukuju emisiju azotnih oksida.

The new Golf Estate R Line 26717

Pored standardne Estate verzije predstavljen je i AllTrack model sa naglašenijim off road karakteristikama. Njega odlikuje nešto povećan klirens kao i dodatna “šminka” na karoseriji, poput zaštitnih plastičnih dodataka na rubovima oko točkova. Svi AllTrack modeli su standardno opremljeni permanentnim 4MOTION pogonom na sva četiri točka, što će automobilu dati dodatnu prohodnost, prvenstveno u zimskim uslovima vožnje.

The new Golf Alltrack 26703
The new Golf Alltrack 26706
The new Golf Alltrack 26708