Dacia – Predstavljeni novi Sandero i Logan

Prve zvanične fotografije potpuno novih verzija popularnih modela Sandero i Logan su objavljene. Noviteti si nešto moderniji i atraktivniji, ali zadržavaju prepoznatljiv stil i praktičnost

Prvo predstavljanje je samo pretpremijera pred zvanični debi koji je zakazan za 29. septembar, tako da je u ovom trenutku poznat samo izgled, ali ne i specifikacije

Dacia je u jednom setu fotografija predstavila tri verzije popularnih automobila, tako da je već sada poznat izgled modela Sandero, Sandero Stepway, kao i prostraniji Logan. Već na prvi pogled je očigledan napredak u odnosu na prethodnika. Sandero je dobio nešto aerodinamičniju formu. Iako je klirens isti, mdernije pakovanje je postignito neznatno nižom linijom krova i dizajnerskim trikovima u vidu izuženijih svetlosnih grupa. Novi Dacia modeli promovišu i neke nove dizajnerske smernice, poput dnevnih LED svetala u obliku slova Y, a sličan motov se provlači i kroz grafiku zadnjih svetlosnih grupa.

novi sandero novi logan dacia (3)

Pored standardnog modela Sandero predstavljena je i Stepway verzija sa nešto povišenim klirensom i dodatnim ojačanijma u vidu robustne plastike na rubovima oko točkova. Stepway verzija će sada biti jasno prepoznatljiva i po natpisu ispod logoa proizvođača na prednjoj maski. Model Logan je takođe modernizovan, sa nešto dinamičnijom bočnom linijom koju karakterišu manje staklene površine, ali veliki prtljažni prostor će očigledno ostati adut ovog modela.

novi sandero novi logan dacia (1)

Nažalost, dizajn je jedino što je poznato kada su ovi popularni modeli u pitanju, dok specifikacije još nisu saopštene. Prema nazvaničnim informacijama, ovi modeli još neće dobijati hibridne verzije, što bi ih isuviše poskupelo, a od motora su najizglednije opcije trocilindarski 1.0 atmosferski benzinski agregat od 71 KS, nešto manji 0.9 turbo od 90 KS, a dokazani 1.5 DCi će sasvim sigurno nastaviti da se ugrađuje u popularne Dacia modele.