Predstavljena je potpuno nova Mercedes S klasa

Mercedes je predstavio potpuno novu verziju svog najprestižnijeg modela. Nova S klasa donosi velike inovacije na polju dizajna, uređenja enterijera, pogona I komunikacije

Prilikom dizajniranja potpuno nove S klase u Mercedesu su očigledno odlučili da zaigraju na kartu elegancije. Prednji deo karoserije odlikuju neke nove dizajnerske smernice, dok je zadnji deo nosi obrise nedavno redizajnirane E klase.

Ipak, još veće inovacije se kriju u enterijeru ove prestižne limuzine. Druga generacija MBUX sistema (Mercedes-Benz User Experience) debituje u novoj S-Klasi. Još jedna prekretnica je interfejs između vozača, putnika i vozila: sa do pet ekrana u vozilu, neki sa OLED tehnologijom. Koristeći kamere na gornjoj kontrolnoj tabli i algoritme za učenje, MBUX Interior Assist prepoznaje i predviđa namere putnika. To čini tumačenjem pravaca glave, pokreta ruku i govora tela, a odgovara odgovarajućim funkcijama vozila. Na primer, ako vozač pogleda preko ramena prema zadnjem staklu, Interior Assist automatski otvara zavesu zadnjeg prozora (sinblind).

2020 06 08 Image 20C0417 009

Tokom jakih frontalnih sudara, zadnji vazdušni jastuk, koji je opciono dosupan za S-Klasu sa dužim međuosovinskim rastojanjem, može znatno smanjiti opterećenje koje deluje na područje glave i vrata putnika na zadnjim sedištima. Prednji vazdušni jastuk sa zadnje strane sedišta postavlja se posebeno nežno zahvaljujući svojoj inovativnoj konstrukciji koja koristi cevastu strukturu. Zahvaljujući opcionom upravljanju zadnjom osovinom, S-Klasa je upravljiva kao i kompaktni automobil u gradu.

2020 06 08 Image 20C0417 006

Ugao upravljanja na zadnjoj osovini je do deset stepeni, a krug zaokreta smanjen je do 2 metara. Kada preti bočni udarac drugim vozilom, karoserija vozila se može podići zahvaljujući E-ACTIVE BODY CONTROL sistemu oslanjanja u roku od nekoliko desetinki sekunde. Ovo je nova funkcija PRE-SAFE® Impulse Side: može da smanji opterećenja koja deluju na putnike jer umerava sile udara ka posebno otpornim konstrukcijama u donjem delu vozila.

2020 06 29 Image 20C0417 004

Šestocilindrični redni benzinski i dizel motori u različitim izlaznim klasama su prve varijante motora za novu S-Klasu. V8 motor sa integrisanim pokretačkim generatorom (ISG) i ugrađenim električnim sistemom od 48 volti biće dostupan uskoro. Plug-in hibrid sa potpuno električnim dometom od oko 100 kilometara sledi 2021. godine. Trolitarski benzinski šestocilindraš se nudi u verzijama od 367 ili 435 KS, dok je takođe trolitarski dizel dostupan u verzujama od 286 do 330 KS. Najavljena je potpuno električna verzija sa autonomijom od preko 700 kilometara, ali to su za sada samo preliminarni podaci.

2020 07 25 Image 20C0404 117
2020 07 25 Image 20C0404 118