Renault Clio napunio 30 godina

Jedan od Renault-ovih najznačajnijih modela u istoriji, Clio, ove godine obeležava tri decenije od predstavljanja prve generacije. Tokom godina ovaj model je mnogo napredovao u svakom pogledu, ali je ostao veran prvobitnim principima.

Kada je trebalo kreirati naslednika izuzetno popularnog Renault-a 5, odlučeno je da novitet bude znatno drugačiji I savremeniji, tako da je poneo i novo ime - Clio

Trideset godina evolucije dizajna i tehnologije, trideset godina ispunjavanja potreba aktivnih kupaca, trideset godina uživanja u životu. Ko danas može da kaže da još nije čuo za Clio? Gotovo svako ima priču, noviju ili stariju, sa onim koji već tri decenije prati vozače na dugim ili kraćim putovanjima. Od prvog predstavljanja 1990. Clio je prodat u više od 15 miliona primeraka, čime je postao bestseller grupe Renault širom sveta. Najčešće je nosio titulu omiljenog automobila Francuza, a na tronu B segmenta u Evropi se nalazi od 2013. Ali, osim uspeha na tržištu, Clio je postao simbol ljubavi čoveka prema avanturama, unutar Renaulta i izvan njega.

R DAM 1089520

Tokom godina, Renault je uspeo da sačuva DNK koji je njegov sjajni gradski automobil učinio tako uspešnim i danas nudi dosad najpotpuniju, petu generaciju Clija. Još moderniji, još dinamičniji, Clio V je preuzeo odlike četiri prethodne generacije koje su ispisale njegovu uspešnu priču. Aktuelni Clio V nastavlja tradiciju potpuno sigurnih vozila prilagođenih svom vremenu, što je i dokazao osvajanjem pet zvezdica na EuroNCAP testiranju. Danas Clio ide korak dalje i ispisuje novu stranicu svoje istorije ponudom inovativne tehnologije E-TECH hibrida. Ovom tehnologijom će učiniti svakodnevicu „električnom“ i, zahvaljujući naglašenoj svestranosti, prilagodiće se potrebama mobilnosti najšireg kruga kupaca.

R DAM 1089493
R DAM 1089466

Classic test modela Clio pročitajte OVDE
Sve o istoriji gradskih Renault modela saznajte OVDE
Test modela Clio pete generacije pročitajte OVDE