Startovao električni Opel Vivaro-e

Opel je počeo da prima narudžbine za novi, električni Vivaro-e, sa cenama od 35.650 evra (sve cene u Nemačkoj, bez PDV-a) - bez lokalno važećih bonusa. Isporuka teretnog vozila bez emisija počeće ove godine

Kupci Opel Vivaro-e mogu da biraju između dve veličine litijum-jonske baterije, u zavisnosti od vlastitih potreba: sa 75kWh do 330 km ili za one koji imaju manje intenzivno svakodnevno korišćenje vozila, sa 50kWh i dometom do 230 kilometara, oba u WLTP1 ciklusu

Vivaro-e odlikuje nosivost do 1.275 kg, što je skoro isto koliko i 2.0-litarska dizel verzija Cargo S (maksimalna nosivost 1.405 kg). E-kombi je takođe jedino elektrifikovano vozilo proizvođača automobila koje se isporučuje sa priključkom za prikolicu koji omogućava maksimalni vučni kapacitet od 1.000 kg. Opel nudi Vivaro-e u tri dužine - 4,6 metara (S), 4,95m (M) i 5,30m (L) - i nekoliko verzija, uključujući van, kombi, van sa produženom kabinom i kabina sa platformom. Većina verzija Vivaro-e visoka je samo 1,90 m i zbog toga može ući u podzemni parking. Opciono je dostupan širok spektar asistencijskih sistema i naprednih tehnologija, uključujući kameru za gledanje unazad 180 stepeni i multimedijske zabave. Korisne karakteristike kao što su klizna vrata sa senzorima i FlexCargo pružaju dodatnu funkciju.

Opel Vivaro e 512258

Sa 100kW (136hp) i 260 Nm obrtnog momenta iz električnog pogonskog sistema, Vivaro-e nudi veće performanse od većine električnih komercijalnih vozila. Elektronski regulisana maksimalna brzina od 130 km/h omogućava brzinu za autoput, istovremeno čuvajući električni domet. Sofisticirani regenerativni sistem kočenja, koji vraća energiju proizvedenu pri kočenju ili usporavanju, dodatno povećava efikasnost. Baterija koja se nalazi ispod prtljažnika dodatno snižava težište, što koristi Vivaru-e u krivinama i daje mu stabilnost pri udaru bočnog vetra čak i kada je potpuno napunjen, a istovremeno doprinosi većem zadovoljstvu u vožnji.

Opel Vivaro e 512256 1

Ispunjavajući do savršenstva svoju ulogu pouzdanog partnera za velike i male flote, zanatlije i preduzeća, Vivaro-e je jednostavno puniti koliko i koristiti. Preko zidne kutije, brzog punjača ili čak kabla za punjenje iz kućne utičnice ako je potrebno, svaki Vivaro-e spreman je za razne mogućnosti punjenja. Koristeći javnu stanicu za punjenje od 100kW DC, punjenje 50kWh baterije do 80% stanja napunjenosti traje oko 30 minuta (oko 45 minuta za bateriju od 75kWh). Opel nudi ugrađene punjače koji osiguravaju da su vremena punjenja što kraća i da baterija (pokrivena osmogodišnjim / 160.000km garancijom) ima dug vek. U zavisnosti od tržišta i infrastrukture, Vivaro-e sadrži snažno trofazno napajanje od 11 kW ili jednofazni ugrađeni punjač snage 7,4 kW.

Opel Vivaro e 512262

Opel je prilagodio Vivaro-e za brojne potrebe kupaca, sa opterećenjima do 1.275 kg i ukupne težine vozila od 2.800 do 3.100 kilograma. Posebno kompaktan S sa 4,60 metara zatvara razliku između van segmenta i transportera. Sa prečnikom okretanja od samo 11,8m, Vivaro-e je vrlo spretan u uskim prostorima. Zahvaljujući praktičnom teretnom prostoru FlexCargo, S verzija sa 4.6 metara dužine ima kapacitet tereta 5.1m3. To omogućava prevoz predmeta dužine do 3,23m. M i L 4,95m i 5,30m imaju maksimalni teretni kapacitet od 5,8 i 6,6m3. Daske ili paneli dužine do 3,58 ili 3,93m mogu se sigurno skladištiti, dok mnoštvo skladišnih prostora u kabini (koji standardno ima električnu parking kočnicu) može udobno smestiti brojne manje stvari.

Opel Vivaro e 511699 0

Vivaro-e nudi neobično širok spektar sistema za pomoć vozaču koji poboljšavaju sigurnost profesionalaca. Pored prednjeg displeja, Vivaro-e uključuje pomoć pri zadržavanju trake, prošireno prepoznavanje saobraćajnih znakova, upozorenje o pospanosti, upozorenje od čeonog sudara i automatsko kočenje. Ultrazvučni senzori na prednjem i zadnjem braniku Vivara-e upozoravaju vozača na prepreke prilikom parkiranja i nadgledanja bočne slepe tačke. U zavisnosti od nivoa opreme, slika kamere od 180 stepeni unazad se pojavljuje na 7-inčnom ekranu. Radio i multimedijalni navigacioni sistem Vivaro-e dolazi sa velikim 7,0-inčnim ekranom osetljivim na dodir. Obe karakterišu integraciju telefona putem Apple CarPlay-a i Android Auto-a.

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste