Lamborghini predstavio Sian Roadster

Posle kupea, iz Lamborghini-ja stiže Sian i u Roadster verziji. U pitanju je automobil koji u ponudi nema kikakvu krovnu konstrukciju, ni pomičnu ni sklopivu

Potpuno odsustvo krova jasno naglašava da je u pitanju ekskluziva za posebne prilike, a da će ovo biti vredan kolekcionarski primerak garantuje i najavljena proizvodnja svega 19 primeraka

Prilikom dizajniranja Roadster verzije modela Sian, Lamborghini stručnjaci su napravili veliki broj izemna, a nije se sve svelo samo na uklanjanje krova. Iza svakog sedišta karoserija se uzdiže čime se kreiraju integrisani aerodinamični štitinici za glavu u slučaju prevrtanja.

Lamborghini Sian Roadster official pics 5

Roadster verzija se ističe i po atraktivnoj i za Lambo brend pomalo neobičnoj plavoj boji. Naravno kupci ovog ekskluzivnog automobila će moći da odaberu boju po želji. Točkovi imaju bakarni ton, a boja bakra je odabrana da naglasi električni karakter ovog automobila.

Lamborghini Sian Roadster official pics

Za pogon je zadužen hibridni sistem ukupnog potencijala od 808 konjskih snaga. Ipak, osnovne performanse obezbeđuje V12 motor od 6,5 litara koji oslobađa 774 konjske snaga pri 8.500 obrtaja u minuti. Benzinskom motoru asistira elektromotor od 34 konjske snage. On je aktivan do brzine od 130 kilometara na čas. Osnovna uloga mu je sa poboljša ubrzanje, posebno u trenucima kada se vrši promena stepeni prenosa, pa točkovi ostaju bez pogona. Takođe, prilikom parkiranja i vožnje “u rikverc” Sian Roadser može da se kreće isključivo na električnu energiju.

Lamborghini Sian Roadster official pics 4