Nova Mokka, novo srce i duša Opel brenda

Poredstavljanjem druge generacije modela Mokka, Opel je mnoge stvari promenio iz korena. Novitet se od prvog dana nudi kao potpuno električni automobil, a nove standarde postavlja i dizajnom

Iako je prvo predstavljena električna verzija, iz Opela poručuju da će nova Mokka uskoro dobiti i proverene benzinske i dizel motore

Ono što se svakako prvo primeti kada je nova Opel Mokka u pitanju je avangardan dizajn potpuno originalan u poređenju sa trenutnom ponudom nemačke kompanije. Nećemo mnogo da pišemo na temu dizajna, ali na prvi pogled se čini da će nova Mokka biti tržišni hit. Drugi detalj po kojem Opelov novitet odskače od konkurencije i drugih modela u ponudi nemačkog proizvođača je to što je prvo predstavljena potpuno električna verzija. Na taj način Opel očigledno želi da naglasi svoj pravac ka razvoju ekoloških automobila.

12 Opel Mokka e 512273

Za pogon je zadužen elektromotor od 100 kW, odnosno 136 konjskih snaga. Kao i svi elektromotori on obezbeđuje maksimalan obrtni moment već od nultih obrtaja, a on iznosi 260 njutnemtara. Autonomija od 322 kilometra je više nego dovoljna za urbane uslove vožnje, a svakodnevnu upotrebu će olakšati činjenica da se na brzom punjaču baterija do 80 odsto kapaciteta puni za svega 30 minuta.

03 Opel Mokka e 512165 1

Opel naglašava da je nova Mokka prvenstveno gradski krosover, a to je jasno i po tome što je novi model, iako ima dva milimetra duže međuosovinsko restojanje, od prethodnika kraći za 12,5 centimetara i meri 4,15 metara ukupne dužine. I pored toga u njemu će se naći dovoljno prostora za četiri putnika i 350 litara prtljaga. To je bilo moguće jer je nova Mokka od prvog dana razvijana kao električni model, tako da je obezbeđen dobar raspored baterija. Treba napomenuti i da je nova Mokka zahvaljujući naprednim materijalima od prethodne lakša za 120 kilograma, ali je čvrstina karoserije povećana za 30 procenata.

07 Opel Mokka e 512171

Kabina je očekivano potpuno digitalizovana. Tablu sa instrumentima menja monitor, a i na vrhu centralne konzole se nalazi veliki ekran osetljiv na dodir. Ipak, iz Opela poručuju da vozač neće tokom vožnje biti “osuđen” isključivo na tač skrin upravljanje, jer za sve osnovne funkcije posotoje standardni mehanički prekidači. Od nekih naprednih opcija tu su prednji LED farovi sa po 14 rasvetnih tela koja obezbeđuju idealno osvetljenje puta bez zaslepljivanja drugih vozača, a presedan u klasi je i tempomat sa opcijom zaustavljanja i pokretanja automobila, što je idealno u gradskim gužvama.

08 Opel Mokka e 512172