Opel privodi kraju testiranje modela Mokka

Borba u klasi kompaktnih SUV I krosover modela nikada nije bila zahtevnija, stoga ne čudi da Opel mnogo ulaže u razvoj potpuno nove verzije modela Mokka. U ovom trenutku nemački inženjeri finalizuju završne detalje za, najverovatnije, bestseler nove generacije

U centru za testiranje Rodgau-Dudenhofen u Nemačkoj, oni trenutno kalibrišu novu Mokku tako da ima optimalnu zvučnu izolaciju u kabini, odličnu sigurnost u vožnji pri velikim brzinama i Opelov tipičan osećaj upravljanja

Od februara Opelovi stručnjaci za šasiju, pogonski sklop, elektroniku i osvetljenje koriste arktičku zimu za podešavanje šasije i sistema pomoći na zaleđenim jezerima i uskim seoskim putevima u švedskoj Laponiji. Sledeća generacija Opel Mokke potpuno je novog dizajna koji je zasnovan na visoko efikasnoj CMP platformi (Common Modular Platform). Ovaj modularni komplet nudi maksimalnu fleksibilnost u razvoju vozila. CMP takođe omogućava čisto električnu vožnju, kao i vožnju pomoću motora sa unutrašnjim sagorevanjem. Kupac ima izbor. Zahvaljujući upotrebi čelika velike čvrstoće, težina vozila je mala, a stabilnost karoserije velika. Nova Mokka teži i do 120 kilograma manje od prethodnog modela, sa gotovo istim međuosovinskim rastojanjem i dimenzijama guma. Uz električnu Mokku, baterije se ugrađuju duboko u pod vozila, što snižava težište i istovremeno povećava torzijsku čvrstinu za dodatnih 30 procenata, a to su odlični preduslovi za dinamičnu vožnju. Kupci se mogu veseliti vrlo okretnoj Mokki druge generacije, koja će u prodaji biti dostupna od početka 2021. Do tada se testiranje nastavlja punom brzinom.

13 Opel 511922

Automobili u razvoju još uvek se kriju iza zelene i crne maskirne boje, sa 3D grafikom koja zamagli konture vozila. Inženjer iza upravljača stigao je na krajnji sever da postavi šasiju. Kao i svaki Opel, i nova Mokka mora odgovarati precizno na upravljačke podatke i davati dobre povratne informacije, biti udoban i istovremeno imati dovoljno čvrstu vožnju. Opel ne sme da prikazuje nekontrolisana kretanja karoserije, na primer, kada vozilo prelazi preko velike rupe srednjom brzinom. Opelova filozofija zahteva sigurnu i opuštajuću vožnju na autoputu. Opel mora biti lako kontrolisan u svim situacijama i istovremeno biti zabavan za vožnju.

Te karakteristike moraju biti prisutne u svim vremenskim uslovima svuda, kako u ledenom arktičkom krugu, tako i tokom vrelog leta na Mediteranu. Međutim, ništa se ne bi trebalo promeniti u pogledu preciznog upravljanja i doslednog ponašanja u vožnji. Opelovi inženjeri neprestano usavršavaju delove, komponente i sisteme: amortizere, opruge, upravljanje. Pored toga, upravljački softver je prilagođen: za idealan osećaj na papučici pri ubrzanju i kočenju, za pravu količinu pomoći preko upravljača i za interakciju između svih sistema pomoći.

18 Opel 511883 Michael Lohscheller

Nova Mokka spremna je za polaganje završnih ispita u Ispitnom centru. Iako uzdrmani, udobnost u vožnji i akustika u unutrašnjosti moraju ostati nepromenjeni. Ovde, nedaleko od Opelovog sedišta u Russelsheimu, staze su replike najtežih putnih površina u Evropi. Opelovi inženjeri su ovde testirali decenijama i izgradili ogromno iskustvo. Opelovi inženjeri prilagođavaju opruge i amortizere, ravnoteža između odzivnosti i sportske preciznosti neprestano se poboljšava. Nova Mokka karakteriše posebno nizak šum na putu za optimalan zvučni komfor, koji visokokvalitetni materijali u unutrašnjosti dodatno povećavaju. Škripanje i zveckanje su tabu.

14 Opel 511923

Dva stabilizatora McPherson-a su standardna oprema; oni pružaju dodatnu čvrstinu na prednjem kraju, dodajući više preciznosti i okretnosti. Nova Mokka lako ulazi u krivine, lako je rukovati do krajnjih granica i pomoćni sistemi funkcionišu savršeno. Potom dolazi ultimativna disciplina - krug za velike brzine sa svojim velikim nagibom, a potom dugačak pravac. Ovaj test zahteva stabilnost pri svim brzinama. U stvarnom životu to takođe ima ogromnu sigurnost pri korišćenju manevara za izbegavanje pri nižim brzinama. Opelovi inženjeri svoj pečat odobrenja za autoput dodeljuju tek kada se vrate zadovoljni iz kruga za velike brzine. Nova Opel Mokka je već prošla ovaj test. Međutim, testiranje, testiranje i još više testiranja nastaviće se do leta. Kada Mokka dostigne spremnost za proizvodnju, automobili će početi da se spuštaju sa montažne linije krajem godine.

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste