Predstavljen Porsche 911 u Targa verziji

Porsche je proširio ponudu modela sa oznakom 911 predstavivši i Targa verziju. Efikasan krovni mehanizam se sklapa iza zadnjeg stakla za samo 19 sekundi

Prvi 911 Targa je predstavljen sada već davne 1965. godine, a do danas je ovaj koncept mnogo evoluirao, ali je ostao veran prvobitnoj filozofiji i dizajnu

Potpuno novi Porsche 911 targa u potpunosti preuzima recept prethodnika kada je izrada krovne konstrukcije u pitanju. Karakterističnog C stuba nema, tu je masivni B stub iza kojeg se nalazi staklena kupola. Pritiskom na prekidač to staklo se podiže i oslobađa prostor da se iza sedišta sklopi gornji deo krova. Ostatak automobila nije pretrpeo veće vizuelne izmene u odnosu na druge verzije nove 911-ice.

Porsche 911 Targa 6

Na pitanje kako Targa verzija nalazi put do kupaca pored kupe i standardne kabriolet verzije, iz kompanije Porsche poručuju da je u pitanju koncept sa dugom tradicijom, koji ima veliki broj zaljubljenika i da se danas ukupno 20 odsto kupaca modela Carrera 4 odlučuje za Targa verziju. To je više nego dovoljno da se ovaj atraktivni sportski model nađe u ponudi proizvođača iz Štutgarta.

Porsche 911 Targa 13

Za pogon Targa 4 verzije je zadužen trolitarski šestocilindrični bokser motor od 385 konjskih snaga u twin turbo tehnologiji. U kombinaciji sa dodatnim Sport Chrono Package sistemom ovaj model do sto kilometara na čas ubrzava za 4,2 sekunce. Model targa 4S pokreće motor od 450 konjskih snaga, što je dovoljno za sprint do sto kilometara na čas za samo 3,6 sekundi. Slabiji 911 Targa 4 ima maksimalnu brzinu od 289 kilometara na čas, dok 4S dostiže 304 kilometra na čas.

Porsche 911 Targa 8

Obe verzije su standardno opremljene osmostepenim automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom i inteligentnim PTM (Porsche Traction Management) pogonom na sva četiri točka. Ovaj model se opciono nudi sa sedmostepenim manuelnim menjačem, koji sigurno neće doneti bolja ubrzanja, ali više zabave svakako hoće.

Porsche 911 Targa
close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste